Konu: Kefir
View Single Post
Eski 16-07-2013, 01:23   #597
Simp
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-07-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Bence özellikle ekşi ve koyu sevmiyorsanız 5 gün mayalama açısından çok fazla. Bu sıcak günlerde, oda sıcaklığında 24-36 saat arası mayalandırmanızı tavsiye ederim.

Beş günün gerçekten de çok fazla olduğunu zannediyorum.
Çok teşekkür ediyorum bilgi için. Gerçekten çok fazla olduğunun farkındayım ama herhangi bir zararı yoksa buna devam etmek istiyorum. Benim ekşi tad çok hoşuma gidiyor o yüzden 4 - 5 gün mayalıyorum. Kıvamıda tam istediğim gibi oluyor.

Şu zararlı bakteri konusuna takıldım biraz. Vücudumuza girdiğinde zararlı bakterileri yok eden kefir girmeden önce nasıl oluyorda bu bakterilerle savaşamıyor ya da dediğim gibi bu bakterileri yok etmiyor olsa sütün oda sıcaklığında o kadar süre beklemesi zararlı bakterilerin çoğalarak sütün bozulmasına neden olmaz mıydı? Birde bir insan mayasına zararlı bakteri bulaşıp bulaşmayacağını nasıl anlayabilir ki? Sonuçta soluduğumuz havada kefiri koyduğumuz kabın içinde bile zararlı bakteri olabilir ve böyle birşey olsa o zamandan bu zamana bu mayalar nasıl ulaşabilir. Atlanan ya da bilmediğimiz birşey varmış gibi geliyor bana.

Simp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön