Konu: Kefir
View Single Post
Eski 15-07-2013, 21:23   #595
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Simp Mesajı Göster

...Sevdiğim tada ve aromaya 5 günlük mayalama sürecinde ulaşıyorum. mayalanmış süt ve su birbirinden ayrılıyor ve üstü yoğurt gibi sert bir kalıp oluyor. Çok ekşi çok yoğun oluyor. Yalnız bazen bozuk süt kokusu oluyor bazende bu koku olmuyor. Acaba benim mayalama şeklim sağlıksız mı?

...
Bence özellikle ekşi ve koyu sevmiyorsanız 5 gün mayalama açısından çok fazla. Bu sıcak günlerde, oda sıcaklığında 24-36 saat arası mayalandırmanızı tavsiye ederim.

Beş günün gerçekten de çok fazla olduğunu zannediyorum.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön