Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah
Arkadaşlar benim kefirle ilgili kafama takılan bir sorum olacak, kefiri mayalarken belirli zamanlarda karıştırmaya gerek var mı?,
kendi gözlemimi söylüyorum, sanki kefir(mayalama aşamasındayken) hep üste duruyor ve üst kısım kuru bir görüntü arzediyor, üst kısmın kurulaşması kefir tanelerine zarar verir mi?,
kefir mayalama aşamasındayken karıştırırsak bir fayda sağlar mı?, teşekkür ediyoruz.
|
Kesinlikle fayda sağlıyor. Altta kalan mayalanmamış sütü de ( laktozu ) da işleme sokmuş oluyor böylece.
Mayalama işlemini gereğinden fazla uzatırsanız, içindeki su da ayrışmaya başlıyor ve dediğiniz kuruma daha doğrusu yoğunlaşma oluyor.
Hem bu yoğunluk hem de asitlenme tanelere zarar vermeye başlamadan süzmek en iyisi.