16-07-2013, 08:59
|
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2013
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dostca
 Günaydın arkadaşlar,hayırlı ramazanlar;
Simp arkadaşım okuduklarım ve bilgi düzeyim ile yazılarınıza yorum getirmeye çalışayım, Kelebek çalısı arkadaşında belirttiği üzere mayalama süreniz çok fazla maya miktarı süt mikarına göre değişmekle birlikte verdiğiniz ölcüde miktarlar için mayalama süreniz 24 saat veya 36 saati geçmemeli, kefirin yapısını bozuyorsunuz diye düşünüyorum, ekşi kefir aynı zamanda kabızlıkda yapar, diğer taraftan günlük tüketiminiz de fazla diye düşünüyorum, günde 2 su bardağı bence yeterli, karınca için çay tabagına koyacagınız az bir tatlı kaıncaların kefir yerine orayı tercih etmelerine neden olur ara ara da onu alıp yıkarsınız,
Kefir mayası dışarıdan gelen mikrop bulaşmalarında kendiside yararlı bakteri yerine zararlı konuma gecip zararlı bakterilerin bulaşmasına ve çogalmasına neden olur , bunu kefirin renk değişiminden kötü kokmasından anlayabilirsiniz, o nedenle hijyen kurallarına dikkat etmekte fayda var, karıncaların kefir içine girmesi sıkıntı yaratabilir çünkü onların girmediği yer yok , karıncaların kefire ulaşmasını engellemek için kefir yaptıgınız kabı içi ılık su dolu başka bir kabın içine koyarsanız su hendeği nedeni ile hem kefire ulaşamazlar hemde kefiriniz daha çabuk olur, günde 1-2 kez karıştırmanız da kefirin çabuk mayalanmasını sağlar, kabın ağzını sıkı bir şekilde kapamanıza gerek yok, hava alacak şekilde gevşek bırakmanız bence daha uygun, sağlıklı günler dilerim.. 
|
Çok teşekkür ediyorum değerli bilgilerinizi paylaştığınız için. Bu WBC nin yüksek çıkmasından şüphelenmiştim. Birde uzun mayalamanın kabızlık yaptığı söylenmesine rağmen bende tam tersi zahirlenmişim gibi bir etki yapıyordu. Kefiri içtikten sonra zor toparlıyordum kendimi. Dün bu konuda ki bütün sayfaları okudum ve mayalanan kefiri kontrol ettim. Üstü sapsarı kalın bir tabakayla örtülüydü ve kötü kokuyordu. Sanırım uzun mayaladığımdan ötürü kokuyu ve arada çalkaladığımdan dolayıda üzerindeki sarı tabakayı farketmiyordum. Bunu görünce direkt sütü döktüm mayayıda attım. Umarım ciddi bir rahatsızlık geçirmem çünkü muhtemelen uzun süredir bu şekilde içiyordum. Her içtiğimde halsizlik karın ağrısı falan yaşadığım için böyle düşünüyorum. Steril şartlara çok dikkat etmeme rağmen böyle oldu. Kapağın kapalı kalmasından dolayı içerde rutubetli ortamı arttırdım ve küf oluşumuna zemin hazırladım sanırım. Neyse şimdi yeni maya temin edip daha dikkatli bir şekilde devam edeceğim inşaallah.
Teşekkür ediyorum.
|
|
|