![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 232
|
Alıntı:
Estağfurullah, sizden yanıt bekliyordum teşekkür ederim. Ben de uyku döneminde olduğunu düşündüm, ancak çok uzun sürdü.Sürekli oda ısısında tuttuğum için günlük mayalanma düzenli devam ediyor, beklemek en doğrusu sanırım. Bu arada küçük bir püf noktası paylaşmak isterim.Malum kefir plastik süzgeç, cam materyal, süzme-bekletme-yıkama..Doğrusu günün rutini olunca zaman alıyordu.Gözenekleri orta boy tülle minik bir kese yaptım ve kefir tanelerini yerleştirdim, ağzını büzdüğüm ipi uzunca tuttum, süzme ve yıkama işlemi son derece pratik, sonrasında yeni sütün içine poşet çay misali sarkıtıyorum. Aklınıza gelebilir, '' bu işlemden dolayı mı kefirler çoğalmıyor'' diye? Daha öncesinden beri taneler stabil. Esenlik dileklerimle... |
|
|
|
|
|
|