agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-04-2013, 17:40   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba Ayşe hanım,
Tereciye tere satmak gibi olacak ama benim deneyimlerime göre; Bildiğiniz gibi kefir birkaç mayalama ile çoğalmıyor. Kefir miktarı sütün özelliği ve mayalama adedi ile ilişkili, diğer taraftan kefirin aktifliği de bir etken,bana göre kefiriniz uzun süre uyku dönemi geçirdiği için içindeki stoklarını tüketmiş kendini toparlamaya çalışıyor, bir müddet mayalamadan sonra üreme aşamasına geçecek, çoğalmayı teşvik etmek için mayalarınız büyük ise ezmeden kopararak parçalara ayırınız kopan parçalar büyüme ihtiyacı hissedecektir. İki mayalama arasındaki süreniz uzun ise ve bu zamanda mayayı su içinde buzdolabında bekletiyor iseniz bu uygulama yerine su yerine süt içinde buzdolabında bekletiniz mayanız süt içinde olduğu için hem aktifliğini kaybetmemiş olacak hem çoğalacak hemde o sütü de kefir olarak kullanma imkanınız olacak, ılık ortamda 1-2 günde mayalanan kefir buzdolabı ortamında 4-5 günü bulacaktır.
Sağlıklı günler dilerim..

pria beğendi.
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025