agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-04-2013, 15:19   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Kefirin miktarı sütün miktarı, ortam ısısı ve sütün özelliği (İçindeki şeker miktarı yoğunluğu vb.) kefirin oluşma süresini ve yoğunluğunu etkilemekte, süt çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için hijyen kurallarına dikkat edilmeli, bozuk ve mikrop bulaşmış bir sütün Kefir üretiminde kullanılması hem mayayı bozacak hemde üretilen kefir yarar yerine zarar verecektir. Çünkü kefir içindeki faydalı mikro organizmalar bu sefer mikrop yönünde çalışacaklar, zararlı bir kefir üretilmiş olacaktır. Buda kefirin tadında ve kokusunda farklılaşma şeklinde size ön bilgi vermiş olacaktır.
Dolapta uzun süre süt içinde beklemiş olan kefir sütü mayalayacak süt içindeki kendi gelişimi için kullanacağı şeker ve minarellar bitince iyice ekşimesine ve zamanla bunun bozulmasına neden olacak diye düşünüyorum. O nedenle birkaç defa sütü mayalayıp kullanmayınız ve tadına bakarak uygun tadı yakaladığınızda düzeldiği düşününüz veya hiç riske girmeyip temin edebileceğiniz kişilerden sağlıklı kefir elde etme yoluna gidiniz.
Kefir uzun süre kullanılmayacaksa klorsuz su içinde haftada 2-3 kere suyunu değiştirerek veya kapalı bir kap içinde susuz bir şekilde üzerine bir miktar süt tozu ekleyip derin dondurucuda dondurularak korunabilir.
Sağlıklı günler dilerim.

ayhat, pria ve Ayşe Derin beğendi.
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025