agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-01-2013, 11:26   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy Mesajı Göster
Öncelikle aldıgımız ve diktigimiz ceviz fidanlarının gercekte hangi çesit oldugunu bilmeli bundan emin olmalıyız aslında asıl problem bu bence.... teorik olarak fernor ya da chandler bahcesi kurdugumuzu sanıyoruz aslında fidancı o anda elinde ne varsa onu verebılır.. ya da fidancı acaba kendi elindeki fidanın **** damızlıgın cinsini ne kadar biliyor...fernor diye yalovayı dikip **** chandler diye şebini dikenler olabilir..hangimiz bahcesindeki fidandan emin acaba ... şimdi neyi neyle mukayese edecegiz...asıl sorun fernormu chandlermi degil benim aldıgım fidanın gercekten cinsi ne olmalı... eger emin oldugumuz firmalar varsa buradan yazalım ve de bu firmalar da yaptıkları güzel işin karsılıgını görsunler ve digerleri de örnek alsınlar...bence enbüyük hizmet adına dogru gercek fidancıların herkes tarafından bilinip bahce kuracakların da gercek fidanlarda bu işe başlaması ilk adım olmalı ..
bu fikre sonuna kadar katılıyorum..

kesinlikle kimse emin olamaz ağaç ben bu çeşitim demediği sürece kimden aldığımız nereden aldığımız hiç önemli değil

hep içimizde bir acaba sorusu olacaktır.

firma ismi vermenin form yönetimince nasıl karşılanacağını bilmediğim için şimdiye kadar soran herkesin özelinden verdim firma bilgilerini

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 11:50   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2012
Sayın ncp1963 siz eminmisiniz fidancınızdan .... ondan bahsediyorum.. eger hakkaten eminsek diyorum hatta nasıl emin olmalıyız acaba ondan bahsediyorum yoksa fidanlarınızı nereden aldınız diye sormuyorum... eger kendini iıspat etmiş emin oldugumuz fidancı varsa bence yazmalıyız ancak neden emin oldugumuzu da yazmalıyız ... yoksa herkes fidancısının adını yazsın demiyorum..

bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 12:22   #3
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın ncp1963 siz eminmisiniz fidancınızdan .... ondan bahsediyorum.. eger hakkaten eminsek diyorum hatta nasıl emin olmalıyız acaba ondan bahsediyorum yoksa fidanlarınızı nereden aldınız diye sormuyorum... eger kendini iıspat etmiş emin oldugumuz fidancı varsa bence yazmalıyız ancak neden emin oldugumuzu da yazmalıyız ... yoksa herkes fidancısının adını yazsın demiyorum..
kimse yüzde yüz emin olamaz ne kadar güvensekte kafamızın bir kenarında acaba hep duracak..

kafamın içinde acaba ile evet ben fidancıma güveniyorum.. birincisi piyasadaki ender kurumsal firmalardan ikincisi hakkaten büyükler. fernora karar verdiğimde elimizde o yok demeyi bildiler diğerleri gibi o sizin orada olmaz bu daha iyi olur demediler. aksine illada yabancı çeşit dikecekseniz bölgeniz için doğru seçim bu dediler.

uzun görüşmeler ve ısrarımla fernoru bahara tüplü yapmayı kabul ettiler ama bu uzun sürdü önce piyasadan güvenilir çelik bulabilirsek tamam dediler sonrasında anlaştık yani aslında bu kadar kısa anlatılacak gibi değil uzun görüşmeler ve zamandan sonra anlaştık

diyeceksiniz ki ne kadar eminsizniz?? emin değilim dediğim gibi kafamda hep bir acaba var. ben güvenilir fidana sahibim diyen kendi nereden almış ona veren ne kadar güvenilir v.s. v.s. uzar gider bu

hiç bir şekilde emin olunamaz hiç bir şekilde gönül rahatlığı ile bu diyemeyiz

Eski 05-01-2013, 12:26   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2012
Acaba avrupadan orjinal ceşit getirip burada cogaltmak nasıl olabilir bu konuda bilgisi olan varmı...

bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 12:30   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Acaba avrupadan orjinal ceşit getirip burada cogaltmak nasıl olabilir bu konuda bilgisi olan varmı...
fidan üretici belgesi olmayanlar üç beştaneden fazla getiremez diye biliyorum onuda bilgi dışı getirebiliriz diye biliyorum

Eski 05-01-2013, 14:18   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Fidancı belgesi olan fidancılar birkaç sertifikalı fidanı Avrupa'dan getirip burada diker büyütür ve bir kaç yıl sonra dallarından alınan kalemleri diğer meyve çeşitlerinde olduğu gibi binlerce anaçlara aşılar çoğaltırsın!!!!!

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2013, 14:20   #7
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Bizim hocalarımız melezleme yolu ile kendimize ait bir tür geliştirseler de bu da bizim mili çeşidimiz desek amerikada,şilide ceviz yokken anadolu hep ceviz imiş .Ben utanıyorum chentler, pedro dikmeye ama mecburen dikiyoruz satıyoruz.Bu nunlada övünüyoruz.Bizim kaman ankaraya 140 km çok çeşitli verimli ceviz çeşidimiz var nedense hiçbir ziraat fakultesi burada bir araştırma yapmıyorlar,mastır yapan bir çok ögrencileri var bu mastır yapanlar.tez çalışması yapanları arazide,cephe de yapsalar yetişen genç elemanlar ülkemize daha faydalı olurlar diye diüşünüyorum ama bizim bilmediğimiz belkide sorunlar vardır.

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 12:26   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Benim bahsettiğim fidancı,fernor damızlığı Fransa'dan özel olarak getirtmiş ve çoğaltmış ayrıca bu cinsin geç uyanıp çiçek açtığınıda gördüm demekki geç don olan bölgelere uyumlu olduğu ispatlanmış bir cins olduğudur önemli olanda budur demek istedim zira çiçeklenme döneminde geç donlara yakalanan hangi cins olursa olsun mutlaka verim düşüklüğü olur.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025