agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni676Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-01-2015, 21:10   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
55. Bu gün 30 Eylül 2013 Pazartesi. İKON Prefabriğe gittik ve 70 m2 ev ve 10 m2 depo-tuvalet için sözleşme yaptık. Toplam 42.500 TL oldu burası hafif çelik yapı olacak ve 10 yıl garantili. Hepimize hayırlı olsun. Evin temelini nasıl atacağım onu bulmam lazım.
56. Bu gün 04 Ekim 2013. Evin temelinin nasıl atılacağını buldum. Halamın oğlunun yanına gittim onunla beraber temel planına göre tahta, demir, PVC boru, Çimento hesabını çıkardık bana çok yardımcı oldu aynı zamanda bir usta da buldu bayramdan önce kalıp yapmaya başlayacaklar 2 kişi çalışacak bir günde demirci gelecek demirleri hazırlayacak sonra da çimento gelecek ve dökülecek. Yevmiye 130 TL sabah Batıkent’e gelecekler ben götüreceğim ve geri getireceğim mesai saati 08.00-17.00 eğer yağmur yağarsa çalışamazlarsa günlük yevmiyeyi alırız dediler. Bu gün sırasıyla Sincan sanayiden tahta, demir, PVC boruları aldım önümüzdeki hafta Çarşamba nakliye ile götüreceğim. Yol üzerindeki BOZTAŞ’ a uğradım logar için 2,40 m lik büz için anlaştım onu da Cumartesi günü aynı nakliyeci ile götüreceğiz. Bu arada kepçeci ile de anlaştık o da saat 10.00 gibi gelecek ve logarı açacağız. Giderken Oltan belediyesi ile görüştüm onlarda 1 kamyon taş getirdi temelin ortasına döktük onu yarın kepçeye biraz yaydıracağım. Ayaş’taki İnşaat malzemesi satan yere 200 m 50.lik kangal boru söyledim o da geldi bu boruyu sudan gelen borunun aşağıya uzatılmasını yapacağım aynı zaman da kuyulara da bağlantı olacak kuyularda yazın dolu olacak. Evin temel planına göre köşelerine demir çubukları çaktım beni bayağı uğraştırdı sonunda yaptım bu arada Ayaş’ta Fen İşleri Müdürünün yanına gittim gerekli evrakları verdim. Bahçede sondaj kuyusuna ipe bağlı demir ağırlık indirdim son 4 metresinde milli kum var iyi mi bilmiyorum.
57. Bu gün 05 Ekim 2013 Cumartesi. Sabah saat 08.00’de nakliyeci ile Boztaş’ta logar yapılacak künkleri almak için buluştuk. Künkleri aldık ve bahçeye vardık 45 dakika sonra kepçeci geldi künkleri indirdi. Sonra evin planına göre kepçeye logar hendeğini ve logar çukurunu 3 m kazdırdım. Künkleri içine koymaya başladı en sonuncusunu koyarken üstten bastırdı ve alttan 2 nciyi kırdı bizim moraller bozuldu sonra hepsini yeniden çıkardık bu arada bende çukura inip çıkıyorum sonra en alta kırık olanı koyduk diğerlerini üste yerleştirdik oldu etrafını toprakla kapattık. Sonra sondaj için açılan çukuru kepçe kapattı. Daha sonra havuzun kenarını aşağıya doğru kazdı buraya havuzun altından boru çıkaracağım aşağısını sulamak için bahçenin büyük bir kısmına burada kendiliğinden su gider. Sonra temelin içindeki yığılı taşları düzledi iyi oldu yoksa ben onu yapamazmışım. Logar kazarken dikkatimi çekti toprağın 1 m altı kil tabaka hayırlısı bakalım.
58. Bu gün 06 Ekim 2013 Pazar. Sabah erkenden bahçeye gittim ilk önce bahçenin çevresinin kazıklarını çakmak için hesap yaptım ve köşeleri de eşit gelecek şekilde 4 saat uğraştım sonunda temel planını araziye oturttum usta gelince tekrar kontrol edecek. Devamında dışarıdaki tuvalet 30-40 cm aşağıda olması gerekiyordu onun için orasını kazmakla uğraştım ancak toprak çok sert olduğundan çok zor oldu tam da istediğim derinlikte olmadı yoruldum taş toplamaya başladım girişten itibaren 5 el arabası taş topladım ve getirdim temele döktüm ancak daha çok taşa ihtiyaç var bakalım nasıl getireceğim taş toplamak bayağı yorucu bir işmiş 5 saat boyunca kazma sallayıp kürekle toprak attım ve taş topladım akşam saat 09.00’ da kendimi yatağa zor attım oldukça yorulmuşum.

ideaid beğendi.
patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025