View Single Post
Eski 03-01-2015, 20:25   #28
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
47. Bu gün 11.09.2013 Çarşamba Ayaş yolu üzerindeki Boztaş betona gittim amacım sulak olan yere direnaj yaptırmak. Daha sonra Güdül yolu girişindeki Anıl Betona girdik. Orada bir abi havuz yapacaksan toprak üstüne en yüksek yere yap biraz pahalı olur ama basıncı fazla olur her yeri suyun basıncı ile sularsın hem de elektrik parası vermezsin dedi bence çok iyi söyledi havuz yaparsak bunu göz önüne alacağım. Bahçede ev yerini işaretledim. Ev yerini düzenlemek için kepçe bulmaya çalışıyorum.
48. Bu gün 13.09.2013 Sabah erken yola çıktım Ayaş yolu üzerinde bulunan Boztaş’a gittim daha önceden ondan fiyat almıştım parasını ödedim ve malzemeleri saat 10.00’da bahçeye 18 adet künk 2 adet mahve ve 1 adet kapak getirdiler kepçeyle indirdik araç çıkarken kaldı kepçe benim aldığım çeki şeridiyle çekti. kepçeci Cuma olduğundan 3,5 saat çalıştı ev yerini güzel yaptı biraz yapacağı yer kaldı onu da pazartesi ara beni tamamlayalım dedi. Daha sonrada direnaj ve kuyu işi ile lağım çukurunu açacağız. Lağım çukurunu da su olan yere yaparsak o da direnaj olacak gibi geliyor herhalde öyle yaptıracağım boşu boşuna ayrı bir çukur açmaya gerek kalmayacak. Bu arada kepçeci kepçeyle geri gelirken kapıyı kırdı iyi ki fazla bir şey yoktu sanayiden demirci buldum jenaratör bulurlarsa gelip yapacaklar.
49. Bu gün 15 Eylül 2013 Pazar. AKM’de Tarım fuarına gittim burada Tarım Kredi Kooperatifi kuruluşu olan TARKPLAST’tan sulama mühendisi ile görüştüm damlama sulama sistemini kredili yapıyoruz dedi sonra tekrar görüşeceğim. Yenikent’te bulunan bir fidancı ile tanıştım bunda sertifikalı fidanlar var özellikle asma çeşitleri benim istediğim şekilde.
50. Bu gün 16 Eylül 2013 Pazartesi. Bahçede direnaj yaptırdık. Bahçenin alt tarafında en çok su olan yerde V şeklinde 2,5 m kazıldı ve önüne 5 m lik kuyu künk ile yapıldı. Hendeklerin 1,5 m si taş ile doldurulacak taşı Belediye getirecek. Künklerin etrafı da taşla doldurulacak. Toprağın 4 m’sinden itibaren kil çıktı. Burada suyun dışarıya vurması normalmiş çünkü su alta sızamıyor ve yukarı çıkıyor. Zannedersem bu işlem burada su bırakmayacak. Kamış olan yerden belki su çıkar diyordum ama çıkmadı.
51. Bu gün 18 Eylül 2013 Çarşamba. Öğleden sonra kepçe geldi büzün önüne direnaj hendeği açtı ve 3,5 m ye büz döşedi kuyu yaptık burası aynı zamanda lağım çukuru olacak ve direnaj sağlayacak. Cumartesi günü ben içine taş atmayı düşünüyorum kendim el arabası ile taşıyacağım bakalım gücüm yetecek mi. Aşağıdaki kuyunun hendeklerine 2 kamyon taş geldi oraya 2 kamyon daha gidecek her kamyon 300 TL. Ben büzün oradaki kuyuya bahçedeki taşı atabilirsem hem bahçede taş azalır hemde 600 TL ödemeyiz. Göreceğiz
52. Bu gün 20 Eylül 2013 Cuma. Bahçeye yarın gideceğim o nedenle Ostim’ den el arabası alayım dedim dükkanın önünde durdum el arabasını benim arabanın içine koyduk tam kontağı çalıştıracağım biri park yaptığı yerden çıkıp geri geri geldi sol ön kapıya çarptı. İyi ki fazla bir şey yok gibi bakalım.
53. Bu gün 21 Eylül 2013 Cumartesi. Büzün oraya açtığımız kuyudan 1 m su çıkmıştı. Büzün kenarına bahçeden taş topladık ve bayağı doldurduk aynı zamanda bahçede o bölümde taş da azaldı demek ki biraz çalışınca bahçede taş kalmayacak biz yaklaşık 15 el arabası topladık. Bu gün iyi ki gitmişiz 3 kamyon daha taş geldi yani taş getirme işi bitmiş oldu. Bundan sonra kepçe düzeltecek. Bana taşı hendeğe atınca üstüne naylon koy dediler toprağın aşağıya inmesini engelliyormuş.
54. Bu gün 24 Eylül 2013 Salı. Bahçeye kepçe geldi ve taşları direnaj hendeklerine döktü bende 3 adet mebran almıştım onları serdim amacım toprak aşağıya doğru akıp zamanla taşların aralarını kapatmasın bana naylon ser demişlerdi ben mebranın daha iyi olacağını düşündüm. Aşağıdaki kuyu 5,5 m. yukarıdaki kuyu 4 m yüksekliğinde oldu toplam 7 ton su alıyorlar bahçenin 1 haftalık su ihtiyacı yazın bu kuyular çeşmeden gelen su ile dolu tutulacak kışın ve baharda direnaj görevi yapacak. Hendekler kapandı. ev yerinin köşesini biraz daha genişliğini artırdık. Aşağıdaki ağaçları kepçe kopardı. Ortada bulunan taşları ev yerine getirdi. Böylelikle alt yapı tamamlanmış oldu. Kırık kapı için jeneratör hala bulamadılar. Kepçeci ev yaptıktan sonra çevre düzenlemesi yapın ondan sonra ağaç dikin dedi belki de buraya güzel toprak getireceksiniz dedi. Bu fikri değerlendireceğim.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön