View Single Post
Eski 22-12-2014, 00:48   #7
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
Sayın cevizciankara
Bu sene ve önceki sene Ekim ayındaki hava durumunu takip ettim. Yani sonbahar erken donlarının olduğu zaman. 2013'te Ekimin 2'de -4 derece oldu bu sene de Ekimin 12-13 gibi -2 derece oldu. Yani bence şu demek ki siz ağaçlarınızı bu ay içerisinde olabilecek 1-2 gün arasındaki soğuklardan koruyabilirseniz sorun yaşamayabilirsiniz çünkü tekrar Kasıma kadar soğuk yapmadı. Bence bunun için don kırağı örtüleri var bunları inceleyin ben ilkbaharda böyle yapacağım. Bir de soğuk günlerde toprak sulanmak suretiyle sıcaklık artırılabilir bunu bana Ziraat Mühendisi Sulama bölümünden bir arkadaşım söyledi. Bu konuyu inceledim ve eğer sulama suyunuz yeterliyse ağaçlar arasına spring sulama takıyorsunuz ve dondan 2-3 gün önce toprağı suluyorsunuz eğer yapabilirseniz don sırasında da sulamaya devam ediyorsunuz böylelikle nem oluşuyor ve 1 gr su donarken 80 cal ısı açığa çıkıyormuş. Ayrıca yabancı bir sitede ağaç aralarına yonca veya korunga ekiyorlar bu da 2-3 derece ısıyı yükseltiyormuş. bunun için Bereket TV den Selami Bayrak beyin don ve kuraklık adlı programını izleyebilirsiniz. cevabınızı bekliyorum. Ben sizin diğer yazdıklarınıza baktım yeriniz Pursaklar'daymış bahçe ararken o bölgeyi dolaştım sizin yeriniz tam olarak nerede acaba?

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön