View Single Post
Eski 01-01-2015, 23:31   #22
patara67
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-12-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 235
38. Dün Kazım CIBIR’la konuştum ona dedim ki ben çukurların yerlerini işaretleyeyim mi diye bana sen karışma ben ölçüm aletlerimle geleceğim ben yaparım dedi sen sadece 140 çuval yanmış gübre hazırla dedi. Bende tamam dedim ayrıca biz bahçenin bir bölümüne ceviz diksek bununla fide yapsak sen de gelsen aşılasan ve buradan almak isteyen olursa satsak dedim o da ben aşıya gelirim ama satmak için söz veremem çünkü buradan yani Oğuzlar’dan başka yer için sertifika veremiyoruz bu işi çok sıkı denetliyorlar ben yapsam bile yakalanırsak hem çok ceza yeriz hem de benim kariyerim biter dedi. Ancak sen yetiştirirsen ben aşılamaya yardımcı olurum dedi. Öyle olunca uğraşmanın anlamı kalmadı. En güzeli bizde aralarda domates yetiştirebilirsek çok iyi olur. Ben hesapladım 5 dönüm yer ekebiliyoruz buradan ortalama 30-40 ton domates çıkıyor 40 kuruştan satsak 12000 TL para yapar bakalım eğer yetişirse önümüzdeki sene belki bahçenin hepsini değil de bir kısmına tabiî ki ceviz aralarına domates ekebiliriz hem de denemiş oluruz nasıl olsa nasıl yetiştirildiğini öğretecek bir sürü kişi var.
39. Bu gün 26 Temmuz 2013 Kazım ile konuştum bahçeye dikilecek ceviz fidanı sayısını 140’dan 153’e çıkarıyorum dedim o da kabul etti bahçeye 153 adet Oğuzlar 77 ceviz fidanı dikilecek sözleşmeyi ona göre düzelteceğim. Kazım’a bahçe palanını gönderdim. Bahçe planına göre 164 ceviz sığıyordu geri kalan 7 fidanı değişik dikeceğim.
40. Bu gün 01 Ağustos 2013 zaman çabuk geçiyor bahçeyi alalı 8 ay oldu. Sabah erkenden Sinanlı’da bulunan gübre alacağım yere gittim orada kamyoncu ile buluşacaktık zamanında geldi. 2 kamyon koyun gübresini bahçeye taşıdık koca bahçeye o kadar gübre yıkılınca gözüme çok az gözüktü. 30 kamyon gübre yık belki ancak kurtarır sanki. Neyse biz bu gübreyi ağaçlara kullanacağız. Gübreyi getiren kamyoncu belediyeden başka bir kuruma geçmiş asıl mesleği kepçe operatörüymüş bana direnaj için bahçenin alt tarafının su olmasının sebebi çeşme suyu dedi yalnız boyuna değil de girişten itibaren büzün hemen önüne 2 m genişliğinde 2 m derinliğinde bir direnaj çukuru açılabilir dedi. İsterseniz aşağıya da sazların olduğu yere de aynı şekilde direnaj açılabilir dedi. Bana da mantıklı geldi hem daha az masraf yapılacak gibi sanki.
41. Bu gün 12 Ağustos 2013 sabah saat 09,00’da Ayaş İl Tarım Md.lüğüne gittim amacım hem genel konuşmak hem de taş kırma makinesini sormaktı. Mühendis bana; mutlaka dip kazan yaptırmamı söyledi bir de ceviz çeşidini nasıl seçtiğimizi sordu daha sonra toprak tahlili yaptır dedi. Ona taş kırma makinesini sordum arızalı dediler. Daha sonra Oltanda dip kazan aletini sordum kimse onun ne olduğunu bilmiyor bu köylülere hiç bilgi veren yok demek ki aslında bu dip kazan tarlaya her 4-5 yılda bir yapılması gereken bir şey ve mahsulün oldukça verimini artırıyor. Aynı gün sondaj yapan birisi var o Bayram köyde sondaj yapıyormuş tanıdık bir çoban ile onun yanına gittik sondaj yapılan yeri ve nasıl yaptıklarını inceledim kime sorarsam o kişiye sondaj yaptır diyordu diğer kişinin makinesi çok iyi değil kendi tamir ediyor dişleri sağlam değil arızalanıyor dediler. Sondajcının kendisi yoktu oğlu vardı onunla konuştuk abi biz yapacağımız yerin arkasında dururuz su çıkmasa bile yarı parasını almayız dedi. Eve döndüm ve ostimden gübrenin üstünü örtmek için 2 adet badana naylonu aldım.
42. Bu gün 13 Ağustos 2013 sabah saat 08,45’de Oltan’a giderken ki Sinanlı köyüne girdim orada bize gübre taşıyan kişi ile karşılaştık ve dip kazan varmı burada diye sordum kahveye gittik birisi Ayaş Ziraat’te var dedi bende Mühendis beye telefon ettim onlarda aleti İl Tarıma hurdalarla beraber göndermişler. Orada dediler ki herhalde Ilıca köyünde varmış. Oltan caminin oradan sondajcıyı aldım bahçeye gittim o da bahçede su nerede var diye bakır çubukla bakacaktı bende başka birisi de baktı dedim ama yerini söylemedim kendisi yarım saat araştırdı sonra bir yeri işaretledi burası daha önce bakan kişinin gösterdiği yerin 20 m. çaprazı yani iki yer birbirine çok yakın oldu bu çok iyi. Sondajcı buradan 4 noktadan su geliyor ve burada birleşip sonra ikiye ayrılıyor dedi buraya 60 m sondaj yapacağız ve Allahın izniyle %80 su buluruz yaklaşık saatte 5 ton su çıkabilir dedi biz de DSİ için yer ölçümünü bir üst noktaya yapmıştık Ölçüm yapan kişiyi aradım inşallah sorun çıkmaz dedi sondajı yapan kişi bende başında dururum dedi zaten ölçüm yapılan yerin 10 m etrafı olabiliyormuş burası 20 m aşağı çaprazında olmazsa koordinat değişikliği yapılır dediler sondaj yapılmadan önce sondajcı ben bir kez daha bakacağım dedi. Sondajcı ile şartları görüştük ben bir sözleşme yap dedim şartlar şöyle 60 m sondaj yapılacak boru ve çakıl ona ait kepçe ve su bize ait kullanılan boru TSE belgeli olacak kuyuyu yıkayıp öyle teslim edecekler olurda su çıkmazsa paranın yarısını almayacak metresini 70 TL den yapacak diğerine göre 10 TL fazla ama ilk konuştuğum sondajcının açtığı iki yere bakmıştım ikisinden de su çıkmamıştı bu adamdan niyeyse tırstım bazen de insanın uğurlu eli olmalı. Sonra bu kişi benimle konuşmadı bir daha.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön