View Single Post
Eski 02-01-2015, 17:18   #27
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
43. Bu gün iki üstümüzdeki ceviz bahçesinin sahibi ile görüştüm, onun bahçesini gezdik yanımızda ziraatten Oltan köyünden sorumlu kişi de vardı. Komşu, bahçeye tam babadan kalma usullerle bakmış. Ceviz var fakat az, sulama sistemi karışık, ağaçlar 12 yıllık, ağaçlara zamanında bakteriyel ve mantar ilaçları yapmadığından dolayı ağaçlar hastalanmış, gübre verme hiç yok. Halen dip patlatan arıyorum.
44. Bu gün 15.08.2013 DSİ’den sondaj için Arama belgesi çıktı. Tatilden dönünce sondaj yaptıracağız. Sondajcı ile konuştum bizde su pompası ve boru var dedi yan komşunun havuzundan su alacağız.
45. Bu gün 05 Eylül 2013 günlerden Perşembe. Çarşamba günü bahçede sondaja başladık. Sondaj esnasında her 6 m de bir boru değiştiriyorlar ve toprak numunesi alıyorlar. İlk 6 m çakıllı toprak yani iyi daha sonra 18 m ye kadar killi yapıya sahip 18-24 arası biraz killi biraz kumlu daha sonra 24-54 m arası çakıllı kumlu toprak yani su olabilecek toprak kaç gündür dua ediyorum Allahım inşallah dualarımızı kabul eder de suyumuz çıkar yarın belli olacak yarın Cuma günü ve mübarek gün ve ben bize yetecek kadar su çıkacağına canı gönülden inanıyorum Çünkü Allah çalışanın yanındadır. 54 metreden itibaren tekrar kil başlıyor 60 -68 m arasını 5 saatte kazamamışlar sonuçta bu gün 68 metrede bıraktılar yarın boru döşenecek sonra kompresörle basınç verilecek, ilk önce içindeki su çıkacak, daha sonra su olup olmadığı belli olacak, daha sonra çakıl döşenecek, kuyu yıkanıp teslim edilecek. Sondaj açılmadan önce sondaj makinesinin yanında 2 m. derinliğinde 3*3 ebadında kepçe çukur açtı ve toprak çok güzel et toprak diyorlarmış onun üstünde kepçeye toprak numunesi almak için 1 m lik çukur kazdırdım o toprakta çok iyi yalnız bahçenin girişinden itibaren 30 m sonra altta ve üste 1 m.lik çukur kazdırdım orası killi bir yapıya sahip yan komşuya sordum o da bizim oralarda böyle bu toprakta her şey yetişir merak etme dedi.
Sondaj için lazım olan suyu yan komşu kendi kuyusundan verdi sağ olsunlar iki gündür onların kuyu suyu devamlı akıyor. Onun elektrik parasını vereyim dedim o da sonra hallederiz dedi.
Sondaj esnasında şunu anladım ki bahçenin alt tarafında biriken su tamamen çeşmenin suyu çünkü yan bahçe kendi toprağına akıtsa bile altı metreden sonra toprağın altı kil olduğundan dolayı su alta inmiyor ve bizim orası da çukur olduğundan dolayı su fazla geldiğinden toprak yüzeyine çıkıyor kar yağmur olunca da su miktarı artıyor ve orası bataklık haline geliyor. O suyu boruyla aşağıya kadar götüreceğim.
46. Bu gün 06 Eylül 2013 sondajdan su çıktı ancak su çıkana kadarda bende oldukça strese girdim. Suyun çıktığını herkese müjdeledim. Ancak çakıl atılırken sorun çıktı çakıl toplam 4 m3 çukurun etrafına gitmesi gerekirken 1m3 ancak gitti bu da benim hesabıma göre üstten 20 m aşağısına kadar çakıl atılmış oldu 20-68 m arasında çakıl atılamadı. Buraya bir nokta koyuyorum çünkü çakıl atılamaması demek kuyunun 1-2 yıl sonra çökmesi veya işe yaramaz hale gelmesi demekmiş kuyuya gelen su azalıyor çünkü delikler kapanıyor ve boru içine kum doluyormuş ayrıca pompanın yanmasına sebep oluyor su sürekli bulanık oluyormuş bu işin raconu olmazsa olmazı çakılmış . Bana çakıl atılamayan yerde toprak zaten çakıllı bir şey olmaz garantisi biziz dediler. Tabi ki iş öyle değilmiş birkaç sondajcıyı aradım adamlar bana sakın o şekilde teslim alma sonra çok sorun yaşarsın dediler. Bende sondajı yapana bunları söyledim. Bizim işimiz Cuma günü bitecekti çakılı atamayınca cumartesiye kaldı sabah bahçeye gittim onlarda tası tarağı toplamışlar başka bir sondaja gidiyorlardı. Sondajı yapanı aradım yanlış yaptıklarını söyledim o da bana 3-4 gün dursun belki çakıl kendiliğinden düşer dedi. Bende gerekirse boruyu çıkarın yeniden kazın boruyu atın ve çakılı koyun öyle teslim edin dedim. Sonuçta kuyu o şekilde kaldı baharda kuyu artezyen yaptı ve herkes şaşırdı en çok da ben. Bu sene yan bahçenin suyu bitti biz ona yaklaşık 600 ton su verdik. Demek ki suyu kıskanmamak lazım. Ayrıca kuyuyu ne kadar çok çalıştırırsan o kadar iyi olur dediler.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön