View Single Post
Eski 31-12-2014, 23:18   #20
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
34. Tel örgücüler iki kişilerdi işi iyi yapıyorlardı Çorum / Bayat köyündenlermiş hemşeri sayılır. Arazide tel örgü çekilecek yerlere ip çektiler işaretlediler daha sonra traktör burgusuyla çukur açtılar. Akşama doğru beton direkler ve kapı geldi beton direkler TSE belgeli direk fabrikadan almışlar standartı ve görünümü çok iyiydi. Pazar günü betona su dök dediler.
35. Bu gün 07.07.2013 arkadaş ile beraber bahçeye gittik. Tel örgü için dikilen betonlara şaşalla her birine su döktük yaklaşık 1 saat sürdü. Daha sonra saat 10;00’da Arazi Etüdü için Jeofizik teknisyeni geldi ve arkadaşla beraber birer makara kablo aldık ve test için ikimizde ayrı yönlerde 140’ar metre gittik her 5-10 m de bir demir kazıkları çaktık teknisyen de ölçüm yaptı. Dediğine göre bu bölge killi bir bölgeymiş su olabilecek derinliği bana 2-3 gün sonra gönderecek, tek noktadan ölçüm yaptık bu noktayı bakır çubukla arama yapan köyden bir kişi yerini söylemişti buraya arazi etüdü yaptırmış olduk. Elektrik almak için su çıkmasa bile kuyu ruhsatını almamız gerekiyormuş. Allah’ım bahçenin kaderi bu kuyuya bağlı sen yardım et Ya Rabbim.
36. Arazi Etüdü yapan raporu gönderdi raporunda; toprak yapısının killi olduğu ve çok miktarda su olmasının zor olduğunu su olabilecek yapıların az olduğundan bahsetmiş 50 m kuyu kazdırın dedi. Burada çıkacak suya göre havuz sisteminin şart olacağını söyledi. Ben bakır telle su bulan abiye güveniyorum. Bu teknisyene sordum ‘’arazide kepçe ile 2,5 – 3 m kazdıracağım gelip toprağın yapısıyla ilgili bana bilgi verir misin diye’’ bana ben toprağın killi mi değil mi diye bakarak anlayamam diyor. Bunu anlayamayan mühendis nasıl arazide verdiği aküden elektrikle toprağın altının tabakalarını çıkartabilir. Toprağın 2-3 m altı nasıl diyorum ona bile bu metot daha alt tabakaları tespit etmek için diyor. 8-10 m de su olabilecek toprak yapısı var keson kuyu açarsak su bulabiliriz dedi. Hiç su olmasa bile biz yinede kuyu ruhsatı alacağız bu bizim elektrik almamıza yarayacak dedi.
37. Bu gün 13 Temmuz 2013 bahçede tel çekilecek çalışanların ikisi de çok iyiler ve çalışkanlar işlerini iyi yapıyorlar. Saat ; 11;00’da bahçeye giderken Sinanlı’daki gübre alacağım yere girdim önümüzdeki hafta perşembeden sonra gübreyi almaya geleceğiz dedim sahibi de tamam gelin dedi. Ben, bize 150 adet kadar çuvalda lazım dedim bakarız varsa ayarlarız bir kısım dedi. Dün Kazım’a telefon etmiştim bana 140 adet çuval içerisinde gübre hazırla demişti. Oradan bahçeye gittim işçiler çalışıyorlardı hava çok sıcaktı ben oruçluydum onlar tutmuyorlar. Akşam saat 18;30 gibi işi bitirdiler ölçtük toplam 330 m geldi pazartesi parayı vermeye gideceğim. Teli çok iyi yaptılar ellerine sağlık. Gübre için yer belirledim aynı zaman da ev içinde yer belirledim.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön