View Single Post
Eski 23-12-2014, 18:53   #9
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
Notlarıma devam ediyorum;

8. Hanımlarla bereber bahçeye bakmaya gittik burada dikkatimi şu husus çekti bahçenin alt orta kesiminin yaklaşık iki dönümlük yer bataklık olmuş ve bu bölgede arpa sararmıştı içim cız etti çünkü Ayaş Ziraatten Mühendis taban suyu olmasın demişti. Yan bahçe komşumuz ile konuştuk o da bize buranın daha önceden de sulu olduğunu hatta buraya geçen sene biçerdöverin giremediğini söyledi. Aldığımız şahıs ile görüştüm burasının 10-15 yıl öncede böyle olduğunu ve kanal kazdırdıklarını sonradan kesildiğini söyledi. Bende google earth ten bölgeyi inceledim. Bahçenin karşısında köy çeşmesi var bence pınardan akan su direk olarak bir kısmını yan komşumuz hortumla alıyorsa bile yinede büyük bir kısmının gece gündüz bizim bahçeye aktığını ve bizden 5-6 m daha düşük rakıma sahip alt bahçelerde herhangi bir sulak bölümün olmadığını tespit ettim. Şu anda bunu çözmeye çalışıyorum sebebini bulursam devam edeceğim
9. Elektrik için yan komşumuz ile görüştük bizim yanımızdan geçen ağaç direk var onu biz getirdik ancak tek faz bize de yetmiyor dediler çevreden 4-5 kişi daha elektrik için uğraşıyorlar damla sulama için elektrik şart ve bahçe tarım arazisi olduğundan dolayı daha ucuza veriyorlar ENERJİSA ile bu Cuma görüşeceğim
10. Bahçenin etrafının koordinatlarını Aplikasyon diyorlar harita mühendisine çıkarttırdım çevre teli buradan geçecek. 550 TL’ye yaptılar
11. Hala çeşit seçimi kafamı kurcalıyordu bunun için interneti inceledim ben 75 adet Oğuzlar77, 75 adet chandler 5er adette şebin ve Bilecik dikeyim demiştim. Bereket TV de Selami Bayrak’ın programını izledim kendisi chandler çeşidinin ılıman iklimlerde olduğunu söyledi ve kafam yeniden karıştı. Bu gün yani 25 Nisan 2013 tarihinde eniştemin telefonunu verdiği bir Prof.'ü aradım durumu açıkladım o da bana rakımı sordu ve Oğuzlar77 cevizini gönül rahatlığıyla dikebileceğimi ancak Chandler çeşidini önermediğini bunun yerine bulabilirsen ŞEN1 cevizinden 5-10 adet dikebileceğimi söyledi. Gerekirse hepsini Oğuzlar77 yap dedi. Bunun için ilk önce bir kitap edin Oğuzlar belediye başkanı ile görüş ve fidanlar sertifikalı olsun yoksa hile yapıyorlar aşılı olmayan cevizleri aşılıymış gibi satıyorlar dedi. Yabancı çeşitler içinde EKİZ Fidancılığı ara kendisi Denizli’de güvenilir kişidir dedi.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön