Sayın cevizci
Ceviz ağaçlarının sürgünleri de mi düştü acaba tam anlayamadım. Sizin bahçenizin yeri ve rakımı nedir belirtirseniz sevinirim. Bizim orada yanılmıyorsam 2012 yılında 80 dönüme 2500 adet chandler ve diğer tozlayıcılardan dikmişler. 2013 yılı Ekim ayının 2' de hava sıcaklığı -4 dereceye düştü. Dolayısıyla bu ağaçların uç dalları kurumuş, dediklerine göre ağaçlara su vermeyi geç kesmişler, sizinde böyle bir şeyiniz olmasın acaba? Bu sene de hava sıcaklığı Ekim ayının 10-12'si gibi -2 derece oldu. bu sefer o ağaçlar etkilenmemiş, bana Ağustos'un 10-15 gibi ağaçlara su vermeyi keseceğiz diyorlardı. Önümüzdeki sene fidanlarınız büyüyecektir çünkü gövdenin donması daha zor ve ağaçlarda biliyorsunuz 3 göz var. ayrıca benim diktiğim çeşitler Sonbahar donlarına değil İlkbahar donlarına yakalanma riski var. birde şunu incelerseniz bence iyi olur benim bildiğim ceviz ağaçlarının odunlaşması için potasyuma ihtiyacı var. yanlış biliyorsam düzeltin lütfen. ayrıca ceviz.info sitesinde Temmuz - Ağustos aylarında azotlu gübre vermeyin diyor bu siteyi de incelerseniz bence yararlı olabilir
|