View Single Post
Eski 24-12-2014, 22:00   #11
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
12. Bahçedeki bu sene hedefim Toprağa krizma yaptırmak sürme işini bahçeyi satın aldığımız kişi yaptıracak ağaç çukurlarını en az 1,5*1,5 m olacak şekilde kepçe ile kazdırmak ve etrafını telle çevirmek. Ancak ilk önce şu bahçenin alt tarafının sulu olmasının nedenini bulmam lazım bunun için ilk önce pınarın suyunu kontrol altına almak için pınarın yalağının çıkışına iki çıkışlı bir demir boru koyacağız bir ağazı bizim bahçeye bir ağazı yan bahçeye gidecek şekilde ve açma kapamalı olacak zaten şu anda yan komşu yalaktan su alıyor ancak hepsini alamıyor bir kısmı bizim bahçeye akıyor bunu kontrol altına almam lazım eğer sulu bölge kaybolursa sorun yok kaybolmazsa mecburen direnaj için de para harcayacağız

13. Bu gün (26.04.2013) Sıhhiyedeki ENERJİSA’ya gittim bahçeye tarla elektriği almak için ne yapmamız gerektiğini sordum bana söyledikleri;
a. DSİ 5nci bölgeden yazı alınacak
b. İlçe tarımdan tarım arazisidir elektrik için uygundur yazısı alınacak
c. Belediyeden yazı alınacak
d. Elektrik projesi çizdirilecek
e. Topraklama raporu olacak
f. Tapu, kimlik fotokopisi, 2’nci kata teslim edilecek onlar gelip bakacaklar,
g. Elektrik tek faz geliyor dedim. Biz orasını takviye ederiz dediler şimdi DSİ ile de görüşmem lazım çünkü bizde kuyu olmayacak
14. Yine bugün Mehmet Seyit ŞEN hocanın kitabını aldım. Kendisi ile de telefonla görüştüm. Ceviz fidanı dikersek fidanı sökerken kazık kökü kesileceğinden dolayı sorun olur mu dedim. O da bana Türkiye’de son birkaç yıldır bir milyonun üzerinde ceviz fidesi dikildi onlar nasıl oldu hiç merak etme fidan yine kazık kök salar hem daha sağlıklı olur hiçbir şey olmaz dedi içim ferahladı. Ayrıca kitabını okumaya başladım hocam gerçekten haklıymış ceviz bahçesi yapacaklar mutlaka bu kitabı okumalı içinde her şey var.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön