![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2014
|
12. Bahçedeki bu sene hedefim Toprağa krizma yaptırmak sürme işini bahçeyi satın aldığımız kişi yaptıracak ağaç çukurlarını en az 1,5*1,5 m olacak şekilde kepçe ile kazdırmak ve etrafını telle çevirmek. Ancak ilk önce şu bahçenin alt tarafının sulu olmasının nedenini bulmam lazım bunun için ilk önce pınarın suyunu kontrol altına almak için pınarın yalağının çıkışına iki çıkışlı bir demir boru koyacağız bir ağazı bizim bahçeye bir ağazı yan bahçeye gidecek şekilde ve açma kapamalı olacak zaten şu anda yan komşu yalaktan su alıyor ancak hepsini alamıyor bir kısmı bizim bahçeye akıyor bunu kontrol altına almam lazım eğer sulu bölge kaybolursa sorun yok kaybolmazsa mecburen direnaj için de para harcayacağız 13. Bu gün (26.04.2013) Sıhhiyedeki ENERJİSA’ya gittim bahçeye tarla elektriği almak için ne yapmamız gerektiğini sordum bana söyledikleri; a. DSİ 5nci bölgeden yazı alınacak b. İlçe tarımdan tarım arazisidir elektrik için uygundur yazısı alınacak c. Belediyeden yazı alınacak d. Elektrik projesi çizdirilecek e. Topraklama raporu olacak f. Tapu, kimlik fotokopisi, 2’nci kata teslim edilecek onlar gelip bakacaklar, g. Elektrik tek faz geliyor dedim. Biz orasını takviye ederiz dediler şimdi DSİ ile de görüşmem lazım çünkü bizde kuyu olmayacak 14. Yine bugün Mehmet Seyit ŞEN hocanın kitabını aldım. Kendisi ile de telefonla görüştüm. Ceviz fidanı dikersek fidanı sökerken kazık kökü kesileceğinden dolayı sorun olur mu dedim. O da bana Türkiye’de son birkaç yıldır bir milyonun üzerinde ceviz fidesi dikildi onlar nasıl oldu hiç merak etme fidan yine kazık kök salar hem daha sağlıklı olur hiçbir şey olmaz dedi içim ferahladı. Ayrıca kitabını okumaya başladım hocam gerçekten haklıymış ceviz bahçesi yapacaklar mutlaka bu kitabı okumalı içinde her şey var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2014
|
15. Çeşmeden gelen suyu depolamak için bahçenin alt kısmına büzün olduğu bölüme 6*12*1,5 (6*12 olması demirden zarar yapmamak için çünkü demirin boyu 12 m.) havuz yapmayı düşünüyorum. havuzun maliyeti yaklaşık 8000 TL 16. Bu gün 29.04.2013 bahçeye yan komşu ile görüşmek için gittim özellikle görüşeceğim konu bahçenin alt kısmının sulak olması idi. Benim düşünceme göre pınardan gelen su bahçeye akıyor ve burada arazi üzerinde su oluşturuyor İşin aslına bakarsan komşu beni çok iyi karşılamadı, ya tam tanımadığı için veya ben sorguluyorum diye düzeninin bozulmasını istemediğinden olabilir ya da bana öyle geldi bakalım bunu zaman gösterecek. Yalnız komşu ile görüşmemiz benim için çok olumlu oldu çünkü bana şöyle dedi; bu su olan alan daha öncede oluyordu geçen sene yoktu bu sene su oldu kendi bahçesinin alt kısmının bir bölümü de sulak olmuş. Şunları da söyledi pınara güvenme onun için havuza para harcayacağına kuyu açtır. Çünkü bizim kuyumuz var düğmeye basınca su akıyor sen damlama sulama yapacaksın onun için suyun temiz olması lazım havuzda su çok yosun yapıyor havuzdan damlama sulama yapmaya kalkarsan damlama su boru delikleri tıkanır hem buraya hayvan otlatmaya gelen bir sürü kişi var onlar veya diğer köylüler istemeyebilir sorun yaşarsın. Oradan çıktım köye geldim otobüs beklerken köylülerle konuştum pınarın karşısındaki tarlada neden su toplanıyor diye sordum onlarda bana orada daha önceki senelerde de oluyordu daha önceden orada kavaklık vardı sonradan kestiler daha önceki yıllarda burası dere yatağıymış. İlk yaptığım kontrol formunda taban suyuna bak vardı bahçeyi kışın alınca taban suyunu anlayamadım. Buraya drenaj yapılacak herhalde. 17. Yine aynı gün (29.04.2013) Ziraat bankasına gittim kredileri sormak için. Bankadaki kız bana şunları söyledi; sulama kredisi 5 yıl ödemeli %0 faizli kredi bu sene mayıs ayında çektiysen bir sene hiç ödeme yapmıyorsun ve önümüzdeki seneden itibaren 5 taksitte ödüyorsun. Bu krediye elektrik alınması, su kuyusu açılması, pompa, damlama sulama sistemi faturaların %75 kadar kredi veriyoruz. DSİ den arama izni çıkınca kredi işlemlerini başlatıyoruz. İstenen belgeler şunlar; ÇKS 2013, Kimlik fotokopisi, proforma faturalar (teklif mektubu gibi) 2 kefil ve kefillerin kimlik fotokopileri, ipotek edilecek gayrimenkule ilişkin tapu belgesi. Masraf olarak yıllık sigorta, tarım sigortası yapıyorlar, tapu şerh parası alınıyor, DSİ ye harç verilecek. Bir kaç anlaşmalı firma ismi verdi. 18. Bu günün sonucu (29.04.2013) havuz yaptırmaktan vazgeçtim onun yerine kuyu açtıracağız böylece tarla elektriğini de almış olacağız hem de bahçede su kuyumuz olacak. Kuyu, elektrik ve damlama sulama için ziraat bankasının kredisi kullanılabilir. Bahçeye drenaj yapacağız belki de buraya kiraz dikebiliriz çünkü kirazın kökü sanki daha yüzeyde.Ceviz için 2,5-3 m den direnaj yapılmalı fakat kiraz için 1,5 m kurtarır gibi. Bu işi bilen birisine danışmak lazım. 19. Bu gün 03.05.2013 damlama su sistemi fiyatı ve sondaj fiyatı almak için Ostim’ e gittim birkaç yer ile görüştüm sondaj için metresi 100 TL dedi. Başka bir sondaj firması 90 TL dedi. Damlama sulama için fiyat verecekler. Düzenleyen patara67 : 25-12-2014 saat 22:46 Neden: eksik bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|