View Single Post
Eski 28-12-2014, 16:37   #15
patara67
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-12-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 235
21. Bu gün 27 Mayıs 2013 köyden birisi ile sondaj açan birisinin yanına gittik ben o kişi uyduruk yapar diye tahmin etmiştim ama delme makinasını ve yaptığı işi görünce fikrim değişti bize çakıl taşı ve borusu benden olursa metresini 60 TL’ye yapacağını söyledi boru olarak Hakan Plastik PVC boru takacak borunun metresi 15 TL bu borunun 11 mm olan ve metresi 25 TL olan da var o daha kalın belki ondan koydurabiliriz. Ben ilk önce DSİ den ruhsat çıkartacağım ondan sonra Ağustos gibi sondaj yaptıracağız. Bana arazi etüdüne gerek yok su olup olmadığını telle, çubukla ölçen birisi var dediler paran cebinde kalsın biz ona arattıralım dediler pek aklım yatmadı ama bir bakalım. bu konuda fiyat verenlere göre en iyi fiyatı bu kişi verdi. Beypazarı’ndaki Hakan Plastik bayiinden fiyat aldım
22. Bu gün 28 Mayıs 2013 eniştem ile görüştük 08 Haziran’da Çorum/Oğuzlar’a gideceğiz ceviz fide işini halletmek için hayırlısı olsun.
23. Bu gün 03 Haziran 2013 bir arkadaşla birlikte DSİ 5 nci Bölge Müdürlüğüne gittik orada yer altı su işleri müdürü ile görüştük amacımız DSİ den su sondajı için arama ve kullanma ruhsatı nasıl çıkartabiliriz di. Bize bu işlemleri bizim yapamayacağımızı söyledi bize firma listesi verdi bunlarla irtibat kurun dedi tüm işlemleri onlar yaparlar ayrıca arazi büyükmüş mutlaka arazi etüdü yaptırın yoksa kaç metrede su olabileceğinizi bilemezsiniz bu işlem hastaneye gidince hastalığınızı tespit etmek için tahlil yapılmasına benzer dedi.
24. Bende bunun üzerine Ayaş’ ta arazi etüdü yapan birisi ile görüştüm kendisi Jeofizik teknisyeni herhangi bir bürosu yok DSİ den bize verilen listedeki bir firma ile iş yaptığını ve projeyi onlara imzalatacağını arazi ölçümünü kendisin yapacağını söyledi. Fiyat olarak arazi etüdü ve iş takibi için 1500 TL istedi. 1400 TL de anlaştık arpa kalkınca arazi etüdü yaptırabiliriz dedim. Bu arada DSİ den verilen firmalardan OSTİM de olan birisini aradım onun verdiği fiyat arazi etüdünü 750-800 TL ye iş takibini de 1500 TL ye yapıyoruz dedi.
25. Bu gün 08 Haziran 2013 İskilip’ten Oğuzlar’a ceviz fidan işini görüşmek için gittik. Bizim görüşeceğimiz kişi; ceviz aşıcısı ve kendisi ceviz fidanı yetiştiriyor. Oğuzlara vardığımızda bizi karşıladı kahveye oturduk. Bize söylediği 140 adet fidan 4200 TL olur dedi biz onu 4000 TL yaptık eğer fidan olarak almak isterseniz ben fidanları burada paketler size kargo ile gönderirim burada nasıl dikileceğini de anlatırım ancak fide tutmazsa ben mesul değilim dedi. İsterseniz fidanları bahçeye ben getiririm ben çukur açtırırım kazıklar dahil ben dikerim ve 2 sene budamasını kontrolünü yaptıktan sonra size fidanlar tutmuş olarak teslim ederim eğer fidanlardan tutmayan varsa sorumluluk bana ait ben size 2 yıl sonra 140 fidanı tutmuş olarak teslim edeceğim bunun içinde 10.000 TL alırım bunun 5000TL si bu sene kasım ayında diğer 5000 TL yi 2014 Temmuz ayında alırım dedi. Fidanları size teslim ettikten sonraki sene her ağaçtan ortalama 20-25 ceviz alırsınız dedi. Sonra fidanlara bakmaya gittik size vereceğim fidanlar alt tarafı 4-5 yıllık, aşılı kısım 2-3 yıllık olacak dedi. Bende fidanlar hastalıklı falan olmayacak fidanlardan sağlıksız olanları değiştirirsin dedim o da zaten sorumluluk bana ait ben size öyle veremem dedi. 8*8 m. Ara ile dikime gayet ideal dedi. Bahçenin su olan bölümüne ben ne yapılacağını söyleyeceğim dedi. Sondaj oranın suyunun büyük bir kısmını çeker zaten olmazsa kuyu açarız size su lazım dedi veya direnaj yaparız dedi tam benim düşündüğüm gibi söyledi. Tel çektirmek isterseniz tel kalınlığı 3 mm, tel arası 5 cm, direk boyu 3 m, 50 cm toprağa gömülecek, direkler 3 m de bir dikilecek, direkler fırınlanmış olacak, tel boyu 1,5 m olacak, metresini 22 TL ye yaparım dedi. Daha sonra Oğuzlar Belediye Başkanı ile görüştük kendisi bu kişiye güvenebilirsiniz dedi bizim verdiğimiz fidanlar en az 3 yıllıktır dedi. Başkan oğuzlar cevizinin 2 olumsuz yanı var birincisi yabancı çeşitlere göre erken açıyor ancak yerli çeşitlerle aynı zamanda ikincisi Antraknoz (Kara leke) hastalığına yakalanıyor ancak buda verimini çok etkilemiyor bizde önemsemiyoruz fakat olumlu yönleri Oğuzlar 77 cevizi çok kolay uyum sağlıyor 600 m ile 1200 m ye dikilebiliyor (bizim bahçenin rakımı 850 m) yan dal verimi çok iyi diğer yerli çeşitlere göre çok verimli bu işten bizim ilçeye her yıl elli milyon para girişi oluyor dedi.
26. Bu kişi ile anlaşmamız;
KEFİLLİ DİKİM
a. Fidanların anaç 5 yıllık aşı en az 2 yıllık olacak
b. Çukurların açılması kendisine ait 120 cm X 100 cm
c. Kepçe kendisine ait
d. Gübre bize ait
e. Kazıklar kendisine ait
f. Ağaç dikimi kendisine ait
g. Budama kendisine ait
h. Dikim için personel kendisine ait
i. 2 yıl bakım yapacak sonra teslim edecek
(1) 2013 Kasım fidanları diktik
(2) 2014 Martta budama
(3) 2014 Mayıs veya Haziran da yeşil budama
(4) Tutmayan varsa değiştirecek
(5) 2015 Martta şekil budama
(6) 2015 Mayıs-Haziran yeşil budama ve kontrol
(7) 2015 Temmuz teslim
j. Taşıma nakliye kendisine ait
k. Ağaç garantisi
l. Sertifika verecek fatura kesecek
m. İlaçlama bize ait o yönlendirecek
n. Çapa bize ait
o. Sulama bize ait
p. 5000 TL Kasım ayında verilecek diğer 5000 TL 2014 Temmuzda verilecek

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön