View Single Post
Eski 30-12-2014, 19:31   #17
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
30. Daha önce tel örgü için görüştüğüm ve bir arkadaşın bahçesini yapan Süleyman’ı aradım tesadüf o da Ayaş’taymış onunla şartları konuştuk fiyatta anlaştık yarın için sözleşme metni hazırlayacağız dedik. Süleyman tel yapmadan önce yolun kenarındaki tümseğin düzeltilmesi gerektiğini söyledi belediyenin kepçesi arızalıymış bende kepçeci ile 04.07.2013 sabah 09;00 için anlaştık aynı saatlerde Süleyman’da tel örgü ekibini gönderecek iki işi bir arada yapmış olacağım.
31. Akşama doğru araziyi satın aldığımız kişi geldi araziyi sürmek için birkaç kez gitti geldi ancak tam düzgün olmuyor yer çok kuru kesek kalıyor ben burasını toprak tavında olunca süreyim dedi. Ben de olur zaten bizde Ekimde veya Kasımda bir daha sürdürecektik sen de o zaman sürersin dedim. araziyi satın aldığımız kişiye bahçenin alt kısmındaki su olan yerin önceki hali nedir diye sordum, daha önceden burada kanal vardı biz onu kapattık sonra ara sıra buradan su çıktığı oluyordu buralar hep ağaç ve kavak dikiliydi dedi. Ben burası dereydi de altı taş mı yoksa dedim. Ben öyle deyince yok kesinlikle hayır hatta buranın toprağı diğer yerlerden daha iyi dedi
32. Bahçeye sabah gelirken Sinanlı’nın orada bir çiftlik var oraya gübre sormak için girdim. Gençten bir çocukla muhabbet ettik bana gübreyi kamyonla taşıyorlar dedi telefon ettik fiyatını öğrendik kamyon başına 200 TL alıyor buna kepçesi de dahil dedi. Onlarda koyun gübresi bir kamyonunu 400 TL ye verecekler. Sonuçta anlaştık 2 kamyon gübre getirecekler ve ben 1200 TL vereceğim.
33. Bu gün 04 Temmuz 2013 bahçeye tel örgü çekilmesi için saat 08;30 da geldim. Tel çekilmeden önce yerin düzlenmesi için kepçeci ile anlaşmıştık saat 09;00 da arayacaktım saat;09;00 da da tel örgü ekibi gelecekti. Saat 09; da kepçeciyi aradım telefonu kapalı 09;30 da tel örgücüler geldi bende kepçecinin evini öğrendim sanayide buldum telefonunu yanlışlıkla uçak moduna almış saat 11;00 da gelirim dedi geliş saati 11;30 du o zamana kadar bende tel örgü ekibinin karnını doyurdum. Sonuçta kepçeci geldi ben ilk önce hesabı konuşalım dedim o da ben saat 11;00 da çıktım yol dahildir dedi yani adam saati 110 TL olduğu için işe 55 TL ile başlıyor bende yol gelişi sayılır mı işe burada başlayacaksın hem oradan buraya 30 dk da mı geliniyor 2 km lik yol dedim ben öyle deyince adam kızdı zaten aksi birisi neyse istersen yapmayayım dedi bende tel ekibi geldiği için tamam eğer hızlı ve düzgün çalışırsan benim için sorun yok dedim o da bu makine uçacak değil ya dedi. Böylece işe başladık Tel ekibinden (2 kişilerdi) birisine kepçecinin yanına geç dedim o da sağolsun kırmadı sonuçta kepçeci iyi çalıştı daha sonra köyden birisine kepçeciyi sordum nasıl biri diye o iyidir yavaş çalışır ama iyi iş yapar dedi camiyi de kendisi yaptırıyor yardım ediyor namazlı abdestlidir dedi.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön