agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni3132Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-11-2013, 21:29   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-03-2013
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 47
Herkese Merhaba, fidan dikimi konusunda, bilhassa çukurların nasıl açılması gerektiği, hangi derinlikte olması ve hangi gübreler kullanılması gerektiğini konuşuyor ve uyguluyoruz. Fidan çukurlarına bu kadar özen göstermenin ne kadar doğru olduğu konusunda tereddütüm var.
Uluslararası bir zirai ilaç firmasında çalışıyorum ve zaman zaman ziraat mühendisi arkadaşlarımla bu konularda sohbet ediyoruz. Bir gün bilgisine çok güvendiğim arkadaşım bana mesaj vermek için bir anısını anlattı. Bir bahçe ziyaretinde bahçedeki ağaçların bir bölümünün diğerlerinden bariz şekilde daha iyi geliştiğini gözlemleyip neyi farklı yaptığını sormuş. Bahçe sahibi kötü gelişen fidanları gösterip, bu fidanları işçilerin başında ben durarak diktirtmiştim.. çukurları derin kazdırdım..iyi toprak ilave ettim .... daha sonra ben bahçeden ayrılmak zorunda kaldım. Bu gördüğün iyi gelişen fidanları ise işçiler benim yokluğumda apar topar dikmişler diye cevaplamış. Bana köklerin çok ideal koşullarda rahata alışacağını ve o rahat ortamdan başka ortamlara gitmekte zorlanacağı mesajını vermeye çalışmıştı. Bahçemizi kurarken onun söyledikleri aklımın bir köşesinde kaldı ancak ben yinede okuduklarımdan etkilenerek fidanların bol beslenebilecekleri şekilde diktim. Doğrumu yaptım yanlışmı yaptım zaman gösterecek. (Fidanlarımız 2 yıllık ve forumdaki diğer bahçe fotoğraflarına baktığımda gelişme vasat diyebilirim).

Tartışmaya açmak istediğim konu, fidanlarımızı büyük bir saksı ortamında yaşatmamız kısa vadede olumlu etki yapabilir..ancak uzun vadede bu doğrumu? Cocuklarımız okula gidene kadar hasta olmuyorlar ancak okula ilk başladıklarında hastalıktan kurtulamıyorlar..
Selamlar

YESHILL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025