Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone
Sayın ms 200,Chandler çeşidinin içindeki boşluk,makine ile kırıldığında,cevizin iç kısmına zarar gelmemesi ve ezilip parçalanmaması içindir. Yani,bu bir avantajdır.İçi ne kadar bütün çıkarsa,o kadar değerli olur.
Bu çeşit geliştirilirken,25 yıl süren bir çalışmanın sonucunda kapama bahçeler kurulmaya başlanmış. Az miktarda cevizi belki çekiç ile kırabilirsiniz,ancak 40-50 ton gibi miktarları makine ile kırmak zorundasınız. Her şey mekanizasyona uygun olarak düşünülmüş anlayacağınız.
İç büzüşmesinin sebebi de,yetersiz ve düzensiz gübrelemedir. İyi bir bakımla düzeltilmemesi için bir sebep yok bence.
Madem yerli çeşitten bu kadar memnunsunuz,yeni fidanları neden Chandler dikiyorsunuz?
|
Niye bu kadar ters anlaşılıyor anlamıyorum. Arkadaş bana sordu diyor ki chandler kadar içi dolgun mu? Ben de diyorum ki chandlerin içi tam dolgun değil ki, kamanın içi daha dolgun. İç dolgunluğu konusunda bu bir gerçek.
Dediğiniz doğrudur chandler makineler için bu bir avantaj,buna karşı çıkan yok zaten. Ama dolgunluk konusunda verdiğim cevap belli.
Kabuk inceliği bakımından da kaman daha ince. Bu da bilinen bir şey.
40 tane daha chandler dikeceğim. Bu cinsi dikmemin nedeni ise dar alana daha fazla ağaç dikebilmek için. Kaman 9x9 dikilirken chandler 7x6 dikilebiliyor. Ayrıca chandler ağacı daha verimli. Bu yüzden kaman yerine chandler dikiyorum.