Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İhsan KOCATÜRK
Ersin Bey; merhaba sorularınızı cevaplamaya çalışayım.Fidanlar faturalı,devlet desteklemesi maalesef alamadık kırk dereden su getirdiler en sonunda da 8*4 olduğu için destekleme vermemeye karar verdiler tabii biz de ısrarcı olmadık en güzeli ürünümüzden kazanmak bence,mavi fidanda desteklemenin 200-250 TL olduğunu ilk kez sizden duydum.bahçenin bakımını kendimiz yapıyoruz hemde zevkle,fidancıdan ciddi anlamda destek almadık sebep ise bu işi fidancılar değil en iyi uygulayanlar yani sahada olanlar biliyor bence tabii yetkili işi bilen zıraat mühendislerine de saygı duyarım.Verim konusunda bize 4. yılda ceviz satmaya başlayacağımız söylendi 8 yaşında ise ağaç başına ürün miktarının 20- 25 kilo olacağını da duyduk.Size ve bu ülkede üretim yapmak için emek harcayan herkese selamlarımı sunuyorum
|
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim
siz 8x4 diktiğiniz içinmi alamadınız.**** onlarmı 8x4 istiyo'da siz farklı bi dikimmi yaptınız onu anlamadım.
bu soruları sorduktan sönra bende bi kaç fidancıyla görüştüm bilgi algım
dediğim gibi mavi sertifikalı fidana 230tl destek veriyorlarmış,verim olarak diğer fidanlardan hiç farkı yokmuş..
sarı sertifikalı fidandan farkı ismine doğru olduğunun garantisiymiş
sarı sertifikalı fidanlarda ismine doğru diye satılıyor.ama bunların bir çoğu gerçek ismine doğru olmayabiliyormuş.
fidancılar fidanlarına mavi sertifika alabilmek için ayrı damızlık bahçeler kurmak zorundaymış..fiyatınında farklı olması burdan kaynaklanıyo
ayrıca görüştüğüm fidancı(ekiz fidancılık) 2014den itibaren tamamen mavi sertifikaya geçicez artık sarı üretmiyeceğiz dedi
işinizi hem bilerek hem severek yaptığınıza göre söyledikleri verimi inşallah alırsınız.allah yardımcınız olsun