View Single Post
Eski 15-11-2013, 22:32   #1159
nevsehirli
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-10-2013
sayın yeshıll ******* doğru söylüyor daha önce yazmıştım şimdide yazıyorum kepce ile hiç işlenmemiş ve dağ tepe yamaçlarında çukur açılmalı daha önce işlenmiş arazilerde burgu **** kürekle açılan çukur yeter bence fidanı diktikten sonra düzenli sulandığı zaman toprak suyu emme yaptığında toprakta zaaten yumuşama oluşur fidanın kökleride rahatca gitmek istedikleri yere giderler ve cevizin altına taş koyma olayı bizim burdada eski dikilmiş cevizlerin altında var koyulma nedeni ceviz aşağı doru değil yukarı doğru uzasın diye ama bu teori ne kadar doğrudur bilmiyorum ceviz fidanın altına taş toprağın altındaki su 5 metre ya da daha yakında olan bölgelerde uygulana bilir kök durgun suya çabuk varıp fidanda kuruma olmaz olsa bile biraz daha uzun yılları alabilir dikimde kullanılan hayvan gübresi iyi yanmış ise kullanın yanmamış ise tavsiye etmem köklerde kurtlanma yapıyor taçlandırmaya gelirse taçlandırmayı 1 metreden aşağı kesinlikle yapmayın hatta daha yukarıdan yapa biliyorsanız yapın ileride makina ile çırpma toplama sistemine gerçildiğinde büyük sıkıntı olur yok ben elle çırparım diyorsanız o zaman ayrı konu .. saygılar

nevsehirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön