Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ersin1981
ceviz gerçekten güzel gözüküyo,ancak kaman 1 cevizi hakkında pek bilgim yok fotoda gördüğüm kadarıyla özellikleri chandlere benziyo gibi.yani ince kabuklu içi dolgun
şu anda burda toptancılar chandleri 15-16 tl gibi satıyorlar kabuklu olarak.
ama kaça alıyorlar o konuda pek bi bilgim yok.
eğer dış kabuk rengi ve yapısı yani şekli chandler gibi düzgün ise 10-12 tl,den alırlar diye düşünüyorum.
bide elinizde ne kadar var,hepsi fotodaki gibimi..
tabi ürünü canlı canlı görmeden bişey söylemek zor
|
Elimdeki ceviz kaman-1. Şu an 400 kg kadar kaman-1 var. Abartmıyorum ama cevizlerin hepsi böyle dolgun çıkıyor, fotodaki gibi. Kaman cinsi gayet güzel.
- 1 kg kabuklu cevizden %55-%60 arası iç ceviz çıkıyor. Boş, sönük çıkma gibi bir olay yok. Dolgun. Chandler ın ise iç oranı %50 yani daha az. Verim olarak 9 yaşındaki kaman ağacından ortalama 20 kg kurumuş kabuklu ceviz aldık. Hatta yine aynı yaş ağaçlardan 25 kg civarında aldığımız ağaçlar da oldu.
- Bir de şunu belirtmek isterim. Chanlerin içi bu kadar dolgun çıkmaz. Aynı zamanda iç büzüşüklüğü gibi olayları gözlemliyorum. Ama samimi söylüyorum. 9 yıldır ceviz bakıyorum, kaman da büzüşüklüğe rastlamadım.
- Bu yıl 40 kadar daha ağaç dikeceğim. Cinsi chandler. Ona göre kepçeyle eştirdim. Şimdi keşke kaman-1 dikseydim diyorum. Umarım chandlerden de memnun kalırım.
-Kaman -1 cevizlerim için fiyat olarak toptan 14 tl ye düşünüyorum.
Tabi canlı canlı görmek önemli o yüzden. Numune konusunda istediğini gönderirim.