agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni225Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-10-2013, 14:44   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Sayın Lilium, Sayın OSMAN45,
Şuna önce açıklık getirmeliyiz. İdeal nem oranı Cevizde ne kadar olmalı 0 % nem olmasını bekleyemeyiz, bunun ideali % kaç olmalı? Eğer güneşte ve fırınlarda kurutulan cevizlerin nem oranı kadar olacaksa, vakum altında belirli müddet tuttuğumuzda buna ulaşabiliriz zira nemin alınması mutlaka iç cevizin bünyesindeki nemi de alınacak demek değildir. Cevizin kabuğunda ve sert kabuğu ile iç ceviz arasındaki boşluklarda su vardır buradaki nemin alınması ile iç cevizi küflenmeye karşı korumuş oluruz.
Duyumlarınki söylem "ceviz anatomisi gereği vakumla kurutma olmaz" iç cevizden bahsetmiş olmasın.


Düzenleyen ykaya194 : 09-10-2013 saat 15:29
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025