Mevcut bilgilerimle vakumda kurutmayı neden tercih ettiğimi dahaönce yazmama rağmen tekrar madde madde sıralarsam:
- Havasız ortam olduğu için en tehlikeli ve istenmeyen aflatoksin oluşumuna mani olunur. Biliyorsunuz en tehlikeli kanser yapıcı madde olan AFLATOKSİN maddesini cevizi de çok seven bir mantar türü üretir. Vakum ortamında hiçbir mantar türü yaşayamaz.
-Cevizin değerini arttıran Omega 3 ve Omega 6 yağları diğer yağ cinslerinden daha fazla oksijen ve ısıdan etkilenir ve bozunurlar. Şiddetli hava ile çalışan "Akışkan Yataklı Kurutucular"(Fuid Bad Dryer) en kısa sürede kurutma sağlamasına rağmen hava (dolayısı ile oksijen) ile çok fazla temas olacağından bence sakıncalı.
-sanayide düşük sıcaklıklarda ve oksijensiz ortamda en kısa sürede kurutmayı sağlayan kurutucu tipi vakum kurutucularıdır.
Ve esas önemli olan sanayide kullanılan standart tipleri ceviz kurutmaya adapte etmektir.
Her şey gönlünüzce olsun.
|