View Single Post
Eski 09-10-2013, 11:33   #82
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
Vakum ne kadar çok yüksek olursa ( cevizlere hasar vermemek koşulu ile) kurutma süreside o kadar azalır.
Sayın OSMAN45 naylon torba kullanmış ve 20 saat vakum altında bekletmiş. Sonuçta cevizlerin kuruduğunu gözlemlemiş dolayısıyla metal depo kullanılır ve yüksek vakum altında tutulursa 20 saat bekletmeye gerek kalmadan kısa sürede kuruyabilir.
Sayın ykaya194, konunun nasıl başladığını anlatayım daha iyi anlaşılması için Osman45, şin benden ceviz talebi vardı ve cevizleri göndereceğim vakumlu torbaya makinadan çıktığı gibi koy varsa kuvvetli bir elektirik süpürgesiyle vakumla gargoya ver (di) talebi.

Bu talep karşısında meraklandım neden yaş ceviz ve vakumlu torba bunlar küflenmez mi gibi endişenince kendisine sordum, ve konu böylelikle biraz erken başladı,

Dediği, Ben bir deneme yapacağım yoğunlaşma olacak mı olmayacak mı şayet yoğunlaşma olursa böyle vakum torbalarında değilde daha mukavemetli ve kuvvetli bir vakum motoruyla 24 saatte kuruyabilirdi sözleri.

Böyle güzel şeyler duyunca abi bunları sitede de yazalım, sanıyorum kendisi deneyden sonra konudan bahsedecekti fakat ben dayanamadım meraklı melehatım ya.

Alıntı:
yüksek vakum altında tutulursa 20 saat bekletmeye gerek kalmadan kısa sürede kuruyabilir.
Sizlerden de aynı teyidi almak çok güzel doğrusu.

En hoşuma giden tarafı en sağlıklı biçimde kuruması ve maliyetsiz oluşu, inşallah işin bir yerlerinde tökezlemeyiz.

Aldığım bir duyum,

"Ceviz Anotomik gereği bu şekilde kuruyamaz" inşallah bunları söyleyenleri yanıltırız.

Düzenleyen Lilium : 09-10-2013 saat 12:49 Neden: cümle düzeltme
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön