View Single Post
Eski 21-09-2013, 11:02   #63
OSMAN45
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Teşekkürler ykaya194, ncp1963 sizler bilgi paylaşımlarınızla doğru olanı bulmaya yardım ediyorsunuz.

Sayın ykaya194 bahsettiğiniz yöntem en basit uygulanması ve ucuz yöntem ve fındık kurutma makinalarında kullanılıyor. Bu konuda internetde yorumları değil teknik ve bilimsel yayınları okursanız çok fazla bilgi bulabilirsiniz.

Ancak fındık ile ceviz yaklaşık aynı oranda yağ ihtiva etmelerine rağmen, yağlarının kompozisyonu farklıdır. Bilindiği gibi fındık yağının yaklaşık %80 i oleik esaslıdır. Ve yağ kompozisyonu içinde omega 6 ve omega 3 yağları yoktur veya çok azdır. Daha çok fındık yağı E vitaminlerini ihtiva eder. Diğer bitkisel yağlara oranla oleik esaslı, erime noktası düşük ve diğer sıvı yağlara oranla acılaşma ve oksitlenme süresi daha uzundur.

Ceviz yağı ise bitkisel yiyecekler arasında en fazla Omega 3 ve Omega 6 yağı bulunduran ve bu yüzden daha kıymetli bir besindir. Omega 3 ve Omega 3 yağları oksijen ve ısı ile oksidlenmeye ve acılaşmaya yatkın yağ çeşitleri arasındadır.

Bu bilgiler ışığında düşük ısı ve oksijensiz ortam olan vakumlu kurutmayı bir denemeden geçirmenin yararlı olacağını düşündüm.

Kardeşim Lilium un ön denemesinin sorunu tamamen çözecek bir deneme olacağını ben de düşünmedim. Deneme çok ilkel şartlara sahip. Ancak elektrik süpürgesinin bile buharlaşma ve iç cidarlarda yoğuşma olayını gerçekleştirmesi pozitif bir gelişmedir. Bu da beni memnun etti. Ceviz elime geçtiğinde ben daha iyi şartlarda denemeye devam edeceğm.

Okadar çok tip vakum kurutma yöntemi varki deneyerek göreceğiz.

Nail kardeşim, yoğun hasat günlerinde denemeye devam etmeyebilirsin. Gönderdiğin fotoğraflar bana gerçekten çok yardım etti. Teşekkür ederim.

Her şey gönlünüzce olsun.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön