Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194
vakum altında belirli müddet tuttuğumuzda buna ulaşabiliriz zira nemin alınması mutlaka iç cevizin bünyesindeki nemi de alınacak demek değildir. Cevizin kabuğunda ve sert kabuğu ile iç ceviz arasındaki boşluklarda su vardır buradaki nemin alınması ile iç cevizi küflenmeye karşı korumuş oluruz.
|
Sayın ykaya194, cevizin ideal nemi %8
İç nem ideal neme gelmediği sürece ceviz kurutulmuş sayılmaz, dış kabuk kuruyup iç ideal neme gelmiyorsa bu vakum altında tutularak belki olabilir, Normal oksijenli bir ortama çıktığında veya hava almayan çuvallarla depoladığımız da içte kalan nem küflenme yapacağını düşünmekteyim, ki, böyle bir durumda da vakumla kurutma çözüm olmaz,
En iyi gözlemi osman abi yaptı iç kuruma oranı hakkındaki gözlemini yazarsa katkısı büyük olur.
Üstte mesajımda yazdığım cümlenin tamamı şöyledir,
"Ceviz anotomik yapısı gereği vakumlu kurutmaya uygun değil," gibi bir duyum aldım duyumum bundan ibarettir detaylarını bilmiyorum.