Ayrı başlık açmanın gerekli olmadığını düşünüyorum. Sonuçta bir ceviz kurutma yöntemi ve makinası yapmak üzere denemeler yapıyoruz. Yinede...
Bu deneme en basit, ucuz ve kolay olduğu için bunu seçtim. Bunu uygun techizatla donatırsak, tabi rantabl olmak şartı ile yeni ve yararlı bir iş yapmış olacağımızı düşünüyorum.
Bizim kullandığımız vakum kurutucuları kalın etli çelikten ve bombelidir. Silindirik olanların alt ve üst kapakları da aynı şekilde bombeli olmalı. Böyle büyük bir kutuyu yapmakta oldukça maliyetli olur.
Nail kardeşim yoğunlaşan su torbanın iç cidarında görüldüğüne göre süzülüp bir yerlerde toplanmalı. Bu suyu dışarıya almadıkça kurutma amacına ulaşmaz. Güneş altına koy demekten kastım buydu. Üst bölümde ısınıp tekrar buharlaşan su soğuk kalan alt bölüme süzülür ve oradan dışarıya almak kolaylaşır.
Ayrıca bu torbalar sızdırmazlık konusunda biraz zayıflar. Tekrar tekrar açıp kapamak yerine emme ağzından suyu alarak tekrar vakuma almak daha uygun olur.
Doğal olarak içerideki su buharlaştığında vakumu kıracak ve gevşeme meydana gelecektir. Suyu dışarıya aldıkça tekrar vakuma alma süresi uzayacaktır.
Her şey gönlünüzce olsun.
|