Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Sizlerden de aynı teyidi almak çok güzel doğrusu.
En hoşuma giden tarafı en sağlıklı biçimde kuruması ve maliyetsiz oluşu, inşallah işin bir yerlerinde tökezlemeyiz.
Aldığım bir duyum,
"Ceviz biyolojisi gereği bu şekilde kuruyamaz" inşallah bunları söyleyenleri yanıltırız.
|
Sayın Lilium,
Biyoloji bilgim lisede öğrendiğim kadar ancak mantık yürütüyorum.
Bir ürünü, ( sanayi, ve tarım ürünü olsun) kurutmak demek; Oranı ne olursa olsun bünyesindeki nemi almak demektir, bunu güneşli havalarda, sıcak hava üfleyerek vede vakum altında tutarak nemini alabiliyorsanız o ürün kurutulmuş sayılır.
SayınOSMAN45 arkadaşımız, cevizleri torba içinde vakum altında 5-20 saat arası tuttuktan sonra torbanın içinde yoğuşma (bünyesindeki suyun dışarı atılması) olduğunu ve öncesine göre cevizin kurumuş olduğunu gözlemlediğine göre, hiç tereddüt etme doğru yoldasın.
Kolay gelsin.