agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni225Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-10-2013, 13:03   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster

Sizlerden de aynı teyidi almak çok güzel doğrusu.

En hoşuma giden tarafı en sağlıklı biçimde kuruması ve maliyetsiz oluşu, inşallah işin bir yerlerinde tökezlemeyiz.

Aldığım bir duyum,

"Ceviz biyolojisi gereği bu şekilde kuruyamaz" inşallah bunları söyleyenleri yanıltırız.

Sayın Lilium,
Biyoloji bilgim lisede öğrendiğim kadar ancak mantık yürütüyorum.

Bir ürünü, ( sanayi, ve tarım ürünü olsun) kurutmak demek; Oranı ne olursa olsun bünyesindeki nemi almak demektir, bunu güneşli havalarda, sıcak hava üfleyerek vede vakum altında tutarak nemini alabiliyorsanız o ürün kurutulmuş sayılır.

SayınOSMAN45 arkadaşımız, cevizleri torba içinde vakum altında 5-20 saat arası tuttuktan sonra torbanın içinde yoğuşma (bünyesindeki suyun dışarı atılması) olduğunu ve öncesine göre cevizin kurumuş olduğunu gözlemlediğine göre, hiç tereddüt etme doğru yoldasın.

Kolay gelsin.


Düzenleyen ykaya194 : 09-10-2013 saat 13:27 Neden: harf hatası
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025