agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni225Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-10-2013, 21:07   #11
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
Sayın Lilium,
Ceviz soyma makinasına birkaç parça ilave yaparsan bu işi halledersin.
Soyma makinasında da olur fakat soyma makinasının kapasitesi bir günlük hasatı almaz, hem bildiğim kadarıyla en az 24 saat kalması gerekir bu saferde cevizleri neyle soyacağız,
Daha büyük bir şey olursa iki günlük hasadı koyar kurutur boşaltıp tekrar yeni ürün koyularak devam edilir.

Osman abi yazmış olduğunuz cümle beni biraz endişelendirdi.

"Kabuklu veya iç cevizleri mutlaka buzdolabında muhafaza ediniz. Besleyici değeri ve yararı oda sıcaklığında çok kısa bir zamanda azalır ve sonunda yok olur."
Bu durumda normal depolamada da Yani cevizi kuruttuk cuvalladık nemsiz bir depoya koyduk, bu durumda da besin değerleri yok mu oluyor.

Oluyorsa,

Aklıma geldi sorayım, vakumlu bir ortamda tutulursa yine besin değerlerini korur mu?

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025