agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Evim, Evim; Güzel Evim :) > Mutfak > Sebze Yemekleri




Reklam


Beğeni Düzeni23Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2008, 13:32   #1
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,273
Galeri: 640
Mantar Yemekleri

Mantarları ince ince kesip az sıvı yağ ile pişiriyoruz. Bu arada istediğiniz kadar antrikotu yağsız tavada veya ızgarada pişiriyoruz. Kavrulan mantarlara biraz tuz, karabiber, az kekik ekliyoruz. Bir küçük kutu kremayı katıp altını kapıyoruz. Pişen etlerin üzerine kremalı mantarı ilave edip, üzerine taze kaşar rendesi koyup ateşin altını iyice kısıp (mum ışığı gibi) tavanın kapağını kapıyoruz. Siz masayı hazırlarken o mum ışığı gibi yanan ocakta pişmeye devam etsin. Özel misafirlerinize rahatlıkla ikram edebileceğiniz çok lezzetli ve kolay bir yemek oluyor.

tener ve Emre Kuzu beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2008, 16:42   #2
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,982
Galeri: 15
Mantarınız varsa ve herkes yiyorsa, kremalı mantar sote yapın. Şöyle bol yeşil soğan ve bol biberli.

tener beğendi.
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2008, 16:42   #3
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,658
Galeri: 1
Yeşil soğanlı mantar hiç denemedim, mantar sote de fena fikir değil

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 01:32   #4
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,571
Galeri: 373
Mantar Sote

Malzemeler


- 1 kg kültür mantarı
- 3 adet kuru soğan
- Çeyrek su bardağı zeytinyağı
- 250 gr yeşil biber ( acı olursa süper olur)
- Tuz

Yapılışı

İri iri doğranan mantarlar, ısıtılmış zeytinyağında suyunu salıp çekene dek pişirilir. Biberler isteğe göre iri iri **** minik minik doğranır. Soğanlar ikiye bölünüp, iri halkalar halinde doğranır. Suyunu çeken mantarlara soğan ve biberler birlikte ilave edilir, arada karıştırarak 5 dk kadar pişirilir ve kapağı kapatılıp kısık ateşte 10 dk kadar pişirilir.

Ben soğukken yemeyi tercih ediyorum, hele birde acı ve birgün beklemişse tadına doyum olmaz. Afiyet olsun.

tener ve Emre Kuzu beğendi.
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 07:56   #5
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,658
Galeri: 1
Penelophe, tarif için teşekkürler.
Ben senin yaptığına ek olarak parça tavuk ve domates te ilave ediyorum, ama asıl merak ettiğim taze soğanlı olanı, dün ne pazarda ne de kasap ta mantar kalmamıştı bende menü yü değiştirmek mecburiyetinde kaldım.
piriç pilavı,
tavuk, (pilav tenceresine parça tavukları dizip üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave ediyorum tavuk haşlanıyor sonrasında kendi yağı ile kızarıyor)
yoğurt ve semizotu (semizotlarını yaprak yaprak ayırıp yoğurt ile karıştırıyorum, isteyen sarımsak ta ilave edebilir)

tener beğendi.
papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2008, 17:42   #6
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,273
Galeri: 640
Kremalı Mantar Çorbası

Mantarları ince dilimler halinde kesiyoruz. (Kuşbaşı değil, dilim dilim olacak) Tencereye az sıvı yağ koyup mantarları kavuruyoruz. Suyunu salıp çekince tencerinizin büyüklüğüne ve kaç kişiye yapacağınıza göre su ilave ediyoruz. Tuz, biraz karabiber ekliyoruz. 10 dakika kadar kaynıyor. Bu arada biz çukur bir kapta suyun miktarına göre 2-3 kaşık unu suyla pürüzsüz şekilde karıştırıyoruz. Kaynayan çorbanın suyundan da yarım kepçe alıp ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra çorbayı karıştırırken yavaş yavaş bu unlu karışımı ekliyoruz.
Çorba boza kıvamından biraz daha koyuca olsun, daha suluysa biraz daha unlu karışım hazırlayıp ekleyin, çok koyuysa su ilave edebilirsiniz. Bir iki taşım kaynayınca altını kısıyoruz ve bir küçük paket kremayı ekliyoruz. Kremayı katınca koyuluğu biraz incelmiş olacak. Bir tık kaynayınca hemen kapatıp servis yapıyoruz. Kremadan sonra çok kaynatmamaya özen gösteriyoruz ki kremamız kesilmesin. Afiyet olsun...

tener beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2008, 17:53   #7
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,273
Galeri: 640
Mantarlı Karides Güveç

Karidesleri tencereye alıyoruz.Üzerini geçecek kadar su ekleyip yarım limonun suyunu sıkıp aynı limonu da suyun içine atıp 5-6 dakika haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra süzgeçe alıyoruz.
Aynı tencereye (fazla bulaşık olmasın) biraz sıvı yağ, biraz tereyağını hafiften eritip dilim dilim doğradığımız mantarları ekliyoruz, mantarlar suyunu salıp çekince halka halka doğradığımız yeşil biberleri ekliyoruz. Biberler biraz kavrulunca karidesleri ekliyoruz. Karidesleri ekledikten sonra çok nazik karıştırıyoruz ki parçalanmasınlar. İki adet kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Biraz tuz, biraz karabiber... Domatesler çok ölmeden yarım veya bir çay bardağı kadar su ekliyoruz ve tüm karışımı güvece alıyoruz. Bu arada fırını 200 derece ısıtıyoruz. Güveci fırına sürüyoruz. Çok uzaklaşmıyoruz başından arada bir bakıp üzeri kızarmışsa bir kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz. Tekrar üzeri hafifçe kızarınca, üzerine örtecek kadar rendelenmiş taze kaşar peynirini ilave ediyoruz. Peynir eriyip, hafifçe kızarınca fırından alıyoruz. Afiyet olsun...

tener beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2008, 17:58   #8
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,273
Galeri: 640
Karides yerine kuşbaşı et-tavuk-hindiyle de aynı tarifi pişirebilirsiniz.

tener beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2008, 19:17   #9
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,590
Galeri: 73
Fırında mantar:

İri mantarların saplarını dikkatlice çıkarıyoruz, çukur kısımlar yukarıda kalacak şekilde fırın tepsisine diziyoruz. Bu boşluklara arzu ettiğiniz bir malzemeyi koyabilirsiniz (sucuk parçaları, salam parçaları, pişirilmiş kıyma veya et,kırmızı biber parçaları,...). Malzemenin üzerine küçük kaşar peyniri parçaları koyuyoruz.

Limon, yağ, tuz, karabiberli karışım mantarların üzerine dökülür ve yüksek dereceye ayarlamış fırında pişirilir.

Not: Mantarlar az pişirilecekse sorun yok ama fazla pişirilecekse peynirler pişimin sonuna doğru konabilir.
Ayıklanan saplarını atmayıp, temizledikten sonra tepsinin kenarında pişirmeyi tercih ediyorum.

tener beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 01:09   #10
Ağaç Dostu
 
venus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2008
Şehir: mugla-İstanbul
Mesajlar: 114
Mantar kızartma,
Un ve galeta ya da mısır ununu karıştırıp bu karışıma tuz karabiber ve ya tuzot ile tatlandırıp mantarları 4'e bölüp unluyoruz ve kızartıyoruz çok lezzetli oluyor eğer mantar yemeyen çocuğunuz varsa ne oldugunu söylemeyin bir denesin sonuç etkileyici olacaktır.
Mantarsız bir hayat düşünemiyorum...

tener beğendi.
venus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 03:25   #11
Ağaç Dostu
 
kuzen38's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 575
İstanbul silivri tarafında yazlığı olanlar bilirler meshur Garden lokantasini. Oranın güvecte mantarı harika ötesidir. Bunun disinda mantarı ince dograyıp sonra krema döküp Tortellini ile yemek de muhtesem hadisedir.

Bunların disinda benim bir zamanlar uydurdugum bir yemek vardı, cin yemeklerine özendigim günlerde. Soya filizi+mantar+sogan+ 1 domates rendesi+havuc rendesi... Domatesin suyuyla pişireceksiniz, soya sosu dökeceksiniz o da yag vazifesi görüyor. Bir zaman fazla kilo aldıgımda vermek icin haftada 1-2 kez bu yemekten yaparsım kendime. Kiloları verince üsendim

tener beğendi.
kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2009, 09:32   #12
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 794
Arkadaşlar köz de mantara değinen olmamış, ben de bu konuya el atayım dedim. Biz Balığa **** Ava gittiğimiz zamanlar da gezerken tanıdığımız, bildiğimiz mantarlardan topladıktan sonra bir ateş yakar köz olmasını beklerken topladığımız mantarları zedelemeden yıkadıktan sonra. Ateşin köz olan kısmına sapları yukarı gelecek şekilde şapkasının üzerine bırakıyoruz. Mantarın suyu çıkp fokurdamaya başladığı zaman bir miktar tuz ekliyoruz, Suyu çekilip azalıp da pişmeye başlayınca eliniz de varsa bir mikta tereyağı ekledikten sonra 1 dakika kadar bekleyip ateşteki mantarı alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

tener beğendi.
caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2009, 15:04   #13
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 185
"Közde Mantar"ı bir de böyle deneyin: (İllaki doğa mantarı olacak)

- Bir tabakta zeytinyağına çiçek kekik katıştırın. Mantar közlenene kadar beklesin.
- Mantarları topladınız, közlediniz mi? Hafif de tuzlayın.
- Yine ekmek dilimlerini de közde kızartın, çıtırdasın, hafif pembe oldu mu? Şimdi,

Kızarmış ekmeği zaytinyağına batırın, üzerine közlenmiş mantarı oturtun, parmaklarınıza dikkat ederek ısırın.

Durun acele dip hemen yutmayın, gözlerinizi kapatıp, kokusunu hissederek, bütünleşerek yiyin bakalım.

Nasıl?

Kokusu burnuma geldi.

tener beğendi.

Düzenleyen tenar : 04-02-2009 saat 18:10 Neden: keliem yazımı hatası
tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2009, 15:13   #14
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 185
Bir Mantar Yemeği

- Kurusoğanı küçük zar şeklinde doğrayın, zeytin yağını da üzerine döküp, altı kısık ateşte, yavaş yavaş şefaflaşana kadar pişirin, yağı kızdırmayın sinirlendirmeyin, soğanı yakmayın.
- Bu arada mantarları yıkayın ve boylamasına doğrayın.
- Soğanlar kendini kaybedince mantarları üzerine koyun, bir avuç pirinç atın, tuz dökmeden şöle bir karıştırp kapağını kapatın. Suyunu salsın çeksin. Tuzunu koyun. Pirincine bakın pişmiş mi, suyu yeterli mi? değilse biraz su ekleyip pirinçlerin pişmesini bekleyin.
- Bol sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Üzerine döküp yiyebilirsiniz.

tener beğendi.
tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2009, 15:29   #15
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,205
Galeri: 79
Ben deneyeceğim, ilginç geldi zaten sarmısak ve yoğurt ikilisinin dahil olduğu her şeyi yerim gibi geliyor(börtü, böcek, domuz eti hariç).

...da bu pişen pirinç karışımı pilav kıvamında mı, hafif sulu mu olacak onu tam anlayamadım?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2009, 19:31   #16
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 185
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Ben deneyeceğim, ilginç geldi zaten sarmısak ve yoğurt ikilisinin dahil olduğu her şeyi yerim gibi geliyor(börtü, böcek, domuz eti hariç).

...da bu pişen pirinç karışımı pilav kıvamında mı, hafif sulu mu olacak onu tam anlayamadım?

Pilav kıvamı değil asla. Çok sulu bir yemek de değil. Zeytinyağlı bir yemek kıvamı ya da ıspanak yemeği ne kadar suluysa bu da o kadar sulu diyelim.

Anneannemden annemden kalma bir tariftir. Beğeneceksiniz. Afiyet olsun

tener beğendi.
tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2009, 08:08   #17
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,590
Galeri: 73
Mantarı, çiğ olarak, çok ince dilimler halinde kesilerek salatada da kullanıyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2009, 09:15   #18
Ağaç Dostu
 
maviyeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-12-2008
Şehir: İzmir-Foça
Mesajlar: 224
Mantar soteyi çok severim, fırında tavuk benzeri yemekler pişirince de kullanırım. Geçen gün farklı birşey yapayım dedim. Ne varsa evde (tavuk, mantar, domates, biber) küçük tahta şişlere sırayla dizdim, çok az karabiber, kekik ve tuz ekledim, tost makinasında kızarttım. (Kızartmadan önce tost makinasını hafif yağladım.) Çok güzel oldu gerçekten eşim bayıldı.

tener beğendi.
maviyeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2009, 22:27   #19
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 255
Geçen sene misafir olarak bulunduğum Sinop'da ,pazardan hevesle mantar aldım. Pişirdim. Ancak tadı çok acı olduğu için dökmek zorunda kaldım.
Sonradan öğrendiğime göre ,o mantarın özelliği öyle imiş ve yöre halkı o tadı seviyormuş.


Düzenleyen tener : 30-01-2009 saat 09:12
tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2009, 22:32   #20
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 255

Kanlıca Mantarı

tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2009, 22:53   #21
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,205
Galeri: 79
Hayır bu yaşadığım yerin meşhur ÇINTAR'ı...desem.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2009, 23:06   #22
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 255
berduray bu sene Sinop'ta 3oo ton tüketilmiş.
http://www.haberler.com/sinop-300-to...etildi-haberi/

tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2009, 22:55   #23
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 794
Mantarlı yumurta,

İlk önce mantarları istediğiniz miktar da ve ebatta keserek bir tava içine atıyoruz. Tavanın teflon olması benim tercihimdir. Tava da bulunan mantarlar Kısık ateşte pişmeye devam ederken. Bir kapta kırılımış halde bekleyen yumurtaların üzerine Bir tutam Karabiber, Bir tutam Kırmızıbiber ve biraz tuz ektikten sonra iyice çırparak yumurtaları Baharatlarla karıştırıyoruz.
Mantarlar suyu bittikten sonra, içerisine 2 yemek kaşığı kadar Tereyağı ekleyip Mantarları bir iki kez çevirdikten sonra yumurtaları Mantarın üzerine döküyoruz. Hafif ateşte pişirerek yenmeye hazır hale geldikten sonra sunum ise size kalmış bir güzellik.

Malzemeler:

3 Yumurta .
250 gr kadar Mantar.
1 Tutam Karabiber.
1 Tutam Kırmızı biber.
1 Tutam Tuz.
2 Yemek kaşığı Tereyağ.

Not: Yumurtanın daha fazla kabarmasını, çok ve beyaz gözükmesini isterseniz kapta ki yumurtaları karıştırırken içine bir tutam kadar UN atın. Pişirirken yumurtaların kabarmasını görünce sizler de şaşıracaksınız.

AFİYET OLSUN.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2009, 08:32   #24
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 20,541
Galeri: 103
Millet sofrada oturuyor, yemeğiniz de pişti pişecek.
Salatalar tabaklara dağıtılmış. Bu arada önlerine koyacağınız kolay Fırın Mantar herkesin çok hoşuna gider.

Kültür mantarının irilerinden seçin, saplarını dikkatlice çıkartın, iç kenarlarında bulunan siyahlıkları da bir çay kaşığı yardımı ile alarak güzel çukurlar yapın. Yıkayın.
Bu çukurlara, çay kaşığının ucu ile dövülmüş sarmısak, bol rende kaşar peyniri ile doldurun. Üzerine fındık büyüklüğünde tereyağ ve biraz kırmızı pul biber ekleyerek fırına sürün.
Mantarlar pişince, ara sıcak olarak ikram edersiniz. Herkesin tabağına bir iki adet koyun ki tadları damaklarında kalsın.

tener beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2009, 20:04   #25
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 255
Fırında Mantarlı Patates;Patatesleri soyun ve çok ince halkalar halinde doğrayın. Mantarları dilimleyin. Bir fırın kabında yağı eritin. Daha sonra patatesleri ve mantarları sıra sıra dizin. Her kat arasına rendelenmiş peynir, kıyılmış maydanoz ve biraz tuz ekleyin. Yarım bardak su ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat pişirin. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika kadar dinlendirip servis yapın.

tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2009, 18:00   #26
Ağaç Dostu
 
Ayşe Özdil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 200
Galeri: 5692
Benim de son derece kolay bir mantar tarifim var. Ara sıcak olarak verilebilecek , görünüşü güzel ve lezzetli. Ayrıca da malzemeler açısından sağlıklı...
Ani biri geldiğinde çabucak yapabileceğiniz bir tarif.

Ayşe Özdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2009, 18:19   #27
Ağaç Dostu
 
Ayşe Özdil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 200
Galeri: 5692
Biraz Nurbahar Hanım ın fırında mantar tarifine benziyor.Ama kullandığım malzeme farklı.
Kültür mantarlarının saplarını çıkardıktan sonra , bir folyo ya da yağlı kağıt üzerinde küçük bir borcama diziyorum. Mantarların çukur kısımlarına, önce azıcık tuz serpip çay kaşığının ucunda tereyağ koyuyorum.- İsteyen yağsız da yapabilir - Sonra rendelenmiş kaşar peyniri ve birkaç sap ıspanak yaprağını doğrayarak harmanlayıp, mantarların ortasına birer tutam yerleştiriyorum. Biraz sıkıştırılabilir. Üzerlerine toz kırmızı biber serpiyorum...
Mantarları bu şekilde, 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakikada kadar pişirmek yeterli geliyor.Herkes sofradayken,hemen servis tabağına aktarıp sıcak sıcak masaya getirebileceğiniz lezzetli bir seçenek...

Eklenen Resimler
  
tener beğendi.
Ayşe Özdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2009, 18:23   #28
Ağaç Dostu
 
Ayşe Özdil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 200
Galeri: 5692
Alttaki fotoğraf mantarların pişmiş hali. Biraz sulanıyorlar. Peynir de eriyip dağılıyor. Servis tabağında çok iştah açıcı bir görüntü oluşuyor. Ayrıca çocuklar da çoğunlukla seviyorlar..

tener beğendi.
Ayşe Özdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2009, 23:57   #29
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 794
Ayşe hanım pişirmiş olduğunuz mantarlardan yerken bizim için de yediniz değil mi ? zira çok güzel ve besleyici duruyorlar. Afiyet şeker olsun.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2009, 07:55   #30
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 2,677
Galeri: 66
Annem`in tarifinden

MANTAR ÇORBASI

MALZEMELER
1/2 adet limonun suyu
1 kahve fincanı süt
2 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı un
250 gr mantar
karabiber
tuz
orta boy sarımsak

HAZIRLANIŞI
Yıkayıp yanlamasına doğradığınız mantarları önce15-20 dk kadar limonlu suda bekletin.Daha sonra 5 su bardağı limonlu suda 10 dakika kadar haşlayın. Diğer yanda yağı hafifçe eritin ve unu üzerine hafif hafif dökerek çevirmeye devam edin. Un topak topak olmamalıdır. Süt ilave edin ve çevirmeye hiç ara vermeyin.
Bu işlemlerden sonra beşamel sos oluşur. Haşlanmış mantarların suyunu ilave edin(mantarları süzmeden önce mantarların piştiğinden emin olun.). Boza kıvamı alınca mantarları haşlandığı su ile karıştırın.Daha sonra hafif ateşte 5 dk kadar kaynatın.Daha sonra sarımsağı döverek içine koyup karıştırmaya devam edin.çorbaya asıl tadını veren sarımsaktır.Daha sonra haşlarken yarısını kullandığımız limonu ve tadını damağınıza layık bir şekle getirene kadarda tuzu ekleyip servis yapabilirsiniz...

NOT:Mantarların yemekte kararıp kalmasını istemiyorsanız yıkayıp doğradıktan sonra20-30 dk kadar limonlu suda bekltin.

tener beğendi.

Düzenleyen Fatih : 10-02-2009 saat 09:20
Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2014