Kremalı Mantar Çorbası
Mantarları ince dilimler halinde kesiyoruz. (Kuşbaşı değil, dilim dilim olacak) Tencereye az sıvı yağ koyup mantarları kavuruyoruz. Suyunu salıp çekince tencerinizin büyüklüğüne ve kaç kişiye yapacağınıza göre su ilave ediyoruz. Tuz, biraz karabiber ekliyoruz. 10 dakika kadar kaynıyor. Bu arada biz çukur bir kapta suyun miktarına göre 2-3 kaşık unu suyla pürüzsüz şekilde karıştırıyoruz. Kaynayan çorbanın suyundan da yarım kepçe alıp ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra çorbayı karıştırırken yavaş yavaş bu unlu karışımı ekliyoruz.
Çorba boza kıvamından biraz daha koyuca olsun, daha suluysa biraz daha unlu karışım hazırlayıp ekleyin, çok koyuysa su ilave edebilirsiniz. Bir iki taşım kaynayınca altını kısıyoruz ve bir küçük paket kremayı ekliyoruz. Kremayı katınca koyuluğu biraz incelmiş olacak. Bir tık kaynayınca hemen kapatıp servis yapıyoruz. Kremadan sonra çok kaynatmamaya özen gösteriyoruz ki kremamız kesilmesin. Afiyet olsun...
|