View Single Post
Eski 10-07-2008, 19:17   #9
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Fırında mantar:

İri mantarların saplarını dikkatlice çıkarıyoruz, çukur kısımlar yukarıda kalacak şekilde fırın tepsisine diziyoruz. Bu boşluklara arzu ettiğiniz bir malzemeyi koyabilirsiniz (sucuk parçaları, salam parçaları, pişirilmiş kıyma veya et,kırmızı biber parçaları,...). Malzemenin üzerine küçük kaşar peyniri parçaları koyuyoruz.

Limon, yağ, tuz, karabiberli karışım mantarların üzerine dökülür ve yüksek dereceye ayarlamış fırında pişirilir.

Not: Mantarlar az pişirilecekse sorun yok ama fazla pişirilecekse peynirler pişimin sonuna doğru konabilir.
Ayıklanan saplarını atmayıp, temizledikten sonra tepsinin kenarında pişirmeyi tercih ediyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön