View Single Post
Eski 02-07-2008, 01:32   #4
Penelophe
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Mantar Sote

Malzemeler


- 1 kg kültür mantarı
- 3 adet kuru soğan
- Çeyrek su bardağı zeytinyağı
- 250 gr yeşil biber ( acı olursa süper olur)
- Tuz

Yapılışı

İri iri doğranan mantarlar, ısıtılmış zeytinyağında suyunu salıp çekene dek pişirilir. Biberler isteğe göre iri iri **** minik minik doğranır. Soğanlar ikiye bölünüp, iri halkalar halinde doğranır. Suyunu çeken mantarlara soğan ve biberler birlikte ilave edilir, arada karıştırarak 5 dk kadar pişirilir ve kapağı kapatılıp kısık ateşte 10 dk kadar pişirilir.

Ben soğukken yemeyi tercih ediyorum, hele birde acı ve birgün beklemişse tadına doyum olmaz. Afiyet olsun.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön