![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,028
|
Zeytinyağında zeytin çeşidi yağı farklılaştıran birinci etken. Her çeşidin yağı kendine has. Sonra, olgunluk seviyesi, zeytinin durumu (sinek vuruğu vs.), toplama ve bekleme koşulları ve tabii ki sıkılma şartları önemli farklar yapıyor. İyi koşullarda yetiştirilmiş, kurtsuz, toplanıp beklemeden hijyenik koşullarda hamuru yakmadan sıkılmış yağların hepsini iyi kalite kabul etmek gerekir. Çeşit ve olgunluk seviyesi de yağın lezzetini, aromasını farklılaştırıyor. Bu bakımdan zeytinyağ deyip geçmemek gerekir. Aynı balık gibi, aynı sofralık zeytin gibi, binlerce farklı zeytinyağı lezzeti olabilir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Yukarıda linkini kopyaladığım bir yazıda, zeytinyağının aktif bir madde olduğunu, şişe tapa mantarı dahil bir çok maddeyi erittiğini ilk defa öğrendim ve irkildim.. Mutlaka koyu renkli cam şişede korunması gerektiğine göre..piyasada pet şişelerde satılan zeytinyağlarına ne demeli.. Su bile konmaması gereken plastik bidon ve şişelerdeki zeytinyağı o plastikleri bir güzel eritiyormuş demekki.. Çok önemli püf noktaları bunlar.. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|