View Single Post
Eski 28-12-2011, 21:24   #1662
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Zeytinyağında zeytin çeşidi yağı farklılaştıran birinci etken. Her çeşidin yağı kendine has. Sonra, olgunluk seviyesi, zeytinin durumu (sinek vuruğu vs.), toplama ve bekleme koşulları ve tabii ki sıkılma şartları önemli farklar yapıyor.

İyi koşullarda yetiştirilmiş, kurtsuz, toplanıp beklemeden hijyenik koşullarda hamuru yakmadan sıkılmış yağların hepsini iyi kalite kabul etmek gerekir. Çeşit ve olgunluk seviyesi de yağın lezzetini, aromasını farklılaştırıyor.

Bu bakımdan zeytinyağ deyip geçmemek gerekir. Aynı balık gibi, aynı sofralık zeytin gibi, binlerce farklı zeytinyağı lezzeti olabilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön