Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria
...
"Sadece tek çeşidin yağı yemeklik olur" şeklindeki bir anlayış bilimsel olarak doğru değildir. Bütün çeşitlerin yağları yemeklik olabilir...
|
Doğru...
Bütün zeytin çeşitlerin yağını yemeğe katar yeriz. Bu belki
duyusal, belki
duygusal

belki de
kültürsel bir şeydir.
Bilimseli bilemem...
Ama salatada mutlaka Ayvalık olsun isteriz, daha pahalı olasına rağmen...
Yine düz mantık _ bilimsel değil_ yürüteyim...Her çeşit süt peynirlik olur ama keçi peynirini ararız, kahvaltıda...

Yok bu olmadı galiba:
Her koyunun sütü içimlik olur ama, Merinosun daha iyidir.
(Sevgili piria, kafamı karıştıştırdın yarın gene düşüneyim)
