agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)

Beğeni Düzeni1194Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-02-2010, 11:08   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oakcan Mesajı Göster
Arkadaslar,
... 6000 adet Gemlik ...
5 x 5 in tam orta noktalarina badem fidani dikme fikri onerildi..
Sayın oakcan,
bilgi paylaşım sitesine hoşgeldiniz.

Size yukarıdaki öneriyi yapan kişi ya zeytin dikmemiş, ya badem dikmemiş ya da dayak yememiştir.

5 e 5 arlıklarla Gemlik dikenler keşke 6 ya 6 dikseydim derken, aralarına badem dikmeyi düşünemezsiniz.

5 e 5 in tam ortası yani hipotenüsü olmalı. Hadi 7 m. olsun. 4 ağaca uzaklığı 3,5 m olur.

6000 ağaçı traktörle süreceksiniz. O zaman süremezsiniz. Arasına giremezsiniz.
Zira çarpraz sürmek zorundasınız.

Zaten 5 e 5 dikimde bile eğer iyi bakarsanız Gemliklerin arasına traktörle zor gireceksiniz.

Sonra mesafe uygun olsa bile zeytin ağaçlarının aralarına yine badem dikemezsiniz.

Zeytin sacak köklüdür, kazık kök en çok 90 cm dir. Yanlara 8 ya da 10 m. kadar giden sacak köklerin derinliği 80cm. çok geçmez.

Halbuki badem kazık köklüdür, sacak kökü azdır.

Yani sulama ihtiyaçları ve yöntemi farlıdır.

Örneğin zeytin fidanının kök bölgesinden sulama yaparken, kazık köklü olan badem için tam kök dibinden sulama yapamazsınız. Su köke zarar verir.

Sn. oakcan, toprağınız yeterince yüklüdür. Sizin yapacağınız şey, en iyi kalite ve irilikte daha az maliyetle sofralığı nasıl yetiştiririm, pazarlarım olmalı.

Yoksa burada olan birçok üretiçi gibi Gemliğin yağını çıkarır duruma düşmek çok acıdır.

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 06:44   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Sayın oakcan,
bilgi paylaşım sitesine hoşgeldiniz.

Size yukarıdaki öneriyi yapan kişi ya zeytin dikmemiş, ya badem dikmemiş ya da dayak yememiştir.

5 e 5 arlıklarla Gemlik dikenler keşke 6 ya 6 dikseydim derken, aralarına badem dikmeyi düşünemezsiniz.

5 e 5 in tam ortası yani hipotenüsü olmalı. Hadi 7 m. olsun. 4 ağaca uzaklığı 3,5 m olur.

6000 ağaçı traktörle süreceksiniz. O zaman süremezsiniz. Arasına giremezsiniz.
Zira çarpraz sürmek zorundasınız.

Zaten 5 e 5 dikimde bile eğer iyi bakarsanız Gemliklerin arasına traktörle zor gireceksiniz.

Sonra mesafe uygun olsa bile zeytin ağaçlarının aralarına yine badem dikemezsiniz.

Zeytin sacak köklüdür, kazık kök en çok 90 cm dir. Yanlara 8 ya da 10 m. kadar giden sacak köklerin derinliği 80cm. çok geçmez.

Halbuki badem kazık köklüdür, sacak kökü azdır.

Yani sulama ihtiyaçları ve yöntemi farlıdır.

Örneğin zeytin fidanının kök bölgesinden sulama yaparken, kazık köklü olan badem için tam kök dibinden sulama yapamazsınız. Su köke zarar verir.

Sn. oakcan, toprağınız yeterince yüklüdür. Sizin yapacağınız şey, en iyi kalite ve irilikte daha az maliyetle sofralığı nasıl yetiştiririm, pazarlarım olmalı.

Yoksa burada olan birçok üretiçi gibi Gemliğin yağını çıkarır duruma düşmek çok acıdır.

Saygılar
Sayin Onen,
Net cevabiniz ve bilgilendirmeniz icin tesekkur ederim. Cok faydali oldu.
Saygilar.

oakcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 11:46   #3
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Sayın demirgonenc;

Profilinize baktım da mesleğiniz medya diye yazmışsınız, medyada da böyle yazıyorsanız vay okurlarınızın haline.
Yazınızı okurken gerçekten güçlük çektim hiç hatasız yazmak yazılarınızı daha okunur ve sizleri daha dikkate alınır kılar.

Sitemizin yazım kuralları var, türkçemizi iyi kullanmak Yazımıza başlarken büyük harfle başlamak virgül ve noktadan sonra bir boşluk bırakmak, parantez açmak, paragraf yapmak gibi.

Sizlere burayı ve burayı okumanızı tavsite ederim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 22:19   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Merhabalar!..

Benim mesajım zeytinle ilgili olmayacak ama; forumu ilgilendiren bir konu da yazacağım. Epeydir forumu takip ediyorum, bazen de yazıyorum. Forumda bazı kişiler sürekli yazışma kurallarına uymaya davet ediyorlar. Yazışma kurallarından dem vuranların, yazılarına baktığınızda "çok da dikkat ettikleri halde" kendilerinin de ufak tefek hata yaptıklarını görüyoruz. Bence, insanları ufak hataları için eleştireceksek, kendimiz hata yapmıyor olmamız lazım. Yazışma kurallarına uymayalım demiyorum ama; hoşumuza gitmeyen bir fikirle karşılaşırsak, neresinde nokta eksik, neresinde virgül fazla, diye aramayalım lütfen. Böyle yazım yanlışı arama yarışına girecek olursak bence forum amacından uzaklaşır.

Bende sizin yazdıklarınızı eleştireyim.

Profilinize baktım da mesleğiniz medya diye yazmışsınız, medyada da böyle yazıyorsanız vay okurlarınızın haline.
Bu kısım eleştiri sınırlarını aşmış.
Yazınızı okurken gerçekten güçlük çektim hiç hatasız yazmak yazılarınızı daha okunur ve sizleri daha dikkate alınır kılar.
güçlük çektim(burada nokta konup hiç kelimesi büyük harfle başlamalıydı)

Maksadım tartışma başlatmak değil.

MVURUCU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 22:57   #5
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2009
Hayda!...

Nerelere geldik.

Arkadaşlar. Yok mu? Arbeguine ile ilgili yeni birşey söyleyecek.

Sayın Halil Önen diyeceğini dedi. Anladım ki aklın yolu bir. Gerisi artık 25 şubata kaldı. Başka diyeceği olan var mı? Bu çeşitin siparişini verip de tam dikecekken. Yahu, bu çeşitte şöyle idi böyle idi dediğinizde.

Neredeydiniz? dersem.

Biz o sırada türkçe dersindeydik demeyin. Sayılmaz. Verdiğim fidan paralarını sizlerden isterim.

Hoş kalın, Hoşcakalın.

Düzenleyen bayindirmevki : 09-02-2010 saat 22:59 Neden: Küçük harfle başlanmış cümle.
bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 23:03   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Yazışma kurallarından dem vuranların, yazılarına baktığınızda "çok da dikkat ettikleri halde" kendilerinin de ufak tefek hata yaptıklarını görüyoruz.
Hiç hatasız olması tabi ki daha güzel. Ben dahil bir çok kişi belli bir yaştan sonra kılavye gördü, tabi ki ufak tefek hatalarımız olacak buna kimsenin bir şey dediği yok, ama olmaması içinde biraz mücadele edelim.
1143-1144 teki yazım şeklini beğenip, benim veya bir başkasının bir nokta eksikliğini eleştiriyorsanız pes yani.
Alıntı:
hoşumuza gitmeyen bir fikirle karşılaşırsak, neresinde nokta eksik, neresinde virgül fazla, diye aramayalım lütfen.
Hoşumuza gitsin ve ya gitmesin, o fikire istiyen fikirle cevap verir, ve ya vermez, cevap vermeye kimsenin bir mecburiyeti yoktur.
Ama yazım kurallarına uymaya hepimizin mecburiyeti vardır.

Düzenleyen Lilium : 10-02-2010 saat 02:11 Neden: Cümle ekleme.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025