Teşekkürler sayın zeytinci verdiğiniz bağlantıları daha önce incelemiştim.Sanırım en büyük eksiğimiz yaptığımız işe saygı duymamak ve ekmek yediğimiz işler üzerinde bırakın uzmanlaşmayı temel bilgileri dahi öğrenmemek.Dediğiniz gibi iş çeşite gelene kadar öyle büyük ve basit yanlışlar yapılıyor ki insanlar çocukluktan zeytin yağından tiksindiriliyor. Böyle güzel bir site de böyle güzel insanlarla karşılaşmak beni çok mutlu ediyor.
Site de seviyeyi düşürüp insanları yanlış yola sevk etmek istemem.Daha önce de dediğim gibi ben bu konuda uzman değilim, uzman arkadaşlardan yanıt bekliyorum.Benim uzmanlık alanım iktisat.İktisatta iki temel üretim prensibi vardır.Birisi en kaliteliyi üretmek ikincisi en ucuzu üretebilmek.Maalesef genel kanının aksine en kaliteliyi değil en ucuzu üreten daha az riskle daha fazla kazanır.Hem sürümden kazanır hem pazar sıkıntısı yaşamaz.Üzücü olsa da lüks ekstantif yöntemleri bırakmalıyız.Bu açıdan Arbequina gibi çeşitler gelecekte ucuz fiyatıyla pazarda tehtit oluşturabilir.Sonuçta sokaktaki vatantaş gurme değil, sadece karnını doyurma peşinde.Salatayı bile ayçiçekyağı ile yiyiyor.
Fakat yeterince tanınmamış, rüştünü ispat etmemiş bir çeşite büyük çaplı bir yatırım yapmak cesaret ve inanç işi.Arazimin güney cephesinde bende bir miktar deneme üretimi yapmak istiyorum.Sizce Arbequina'yı saksıda yetiştirmek mantıklı mıdır?
|