View Single Post
Eski 08-02-2010, 18:00   #1140
demirgonenc
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-01-2008
ispanyanın zeytinyagı internet sitelerini gezip inceledim. Bu arada burada yazılanların neredeyse tümünü okudum. Biz para ve gelir hesabı yaparken onlar bölgelerinin tadlarını ortaya cıkarmaya çalışıyorlar. 15 e yakın zeytin türleri var ve birine dahi kötü demiyorlar. Bakıyorum bizde tür ayrımı daha cok para kazandırmaya endeksli yapılıyor. Oysa ayrım tadlarda olmalı ve bütün türler yasatılmalı. İspanyol cinsini öneren var. Ondan daha iyi yapman mümkün degil. Sen kendi tadını yasat. İnanılmaz lezzetli bizim yaglar. Sen ispanyolun tadına baktın mı? Orjinali yasatmak lazım. Zaten baska türlü ilginc olamazsın. Eee kazanmak istiyorsun. Tabi kazan ama orjinal tadın sana kazandırır bırak kilo hesabı yapmayı. Ürettigini kalite yaptın ve basaramadında mı yabancı üretim yöntemlerini deniyorsun. Bu agac anadolulu herkes basını egsin utansın. binlerce yıldır burada. hangi ilac verdı eskiden? Bocekler mi degisiti. Nasıl yasadı o agac binlerce sene? Cok kazanacagım dersen o ilacı kullanırsın kalite düser sonra kısır dongu baslar. Kendine degil cinse takarsın ve kendi türünü asagılarsın. Kaliteli zeytin alıcısı var. Yag da oyle. Bence zeytin agaclarımız saygın olarak durmaya devam ediyor sadece biz ac gozlulukle bu onurlu türlerimizi utandırıyoruz.

demirgonenc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön