View Single Post
Eski 05-02-2010, 22:27   #1134
bayindirmevki
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2009
Sayın Halil Önen

Öncelikle hızlı yanıtınız için teşekkürler. Aynı hız ile size yanıt veremediğim için mahçubum. Gün içinde yanıt verme olanağım yok. Akşamdan akşama geç saatlerde fırsat bulabiliyorum.

Önerdiğiniz '' zeytin hastalıkları ile doğal mücadele'' başlığını da okuyacağım. Elimde, arazimin kıyısında ki iki garip zeytin ağacından başka zeytin ile ilgili bir şey olmasa da fazla bilgi göz çıkarmaz diyorum.

Zeytin ile ilgilenmem; bahçesini kurmaktan çok Arbeguine çeşitidir. Toprağım tınlı ve birinci sınıf. Bu ay bir kısmına yarı bodur elma fidanı diktim. Yukarda bahsettiğim iki garip zeytin ağacının bittiği sınır boyuna hem çit görevi görür hem de meyvesini değerlendiririm diye Arbeguine düşünüyorum. Araştırdım. Bu çeşit de beni ilgilendiren dikine büyümesi ve sıra üzeri sık dikimi. Tam aradığım gibi. Hem ekonomik değeri var hem de perdeleme özelliği.

Adaptasyon sorunu yaşayacağımı sanmıyorum. Sadece dikim yapıp deneyim yaşamış olan insanları da bir dinlemek isterdim. O amaçla size bir merhaba dedim. Daha dikmemişsiniz. Olsun. Bu vesile ile tanışmış olduk. Hayırlısı ile fidanlarınızı teslim alır dikersiniz inşallah. Paylaşımınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Ben seneye dikmeyi düşünüyorum. Şu an yeri hazır değil.

Saygılar

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön