View Single Post
Eski 05-02-2010, 00:14   #1132
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
...

Ben beta fidancılıktan 170 adet Arbequena İ_18 için Haziran ayında sipariş verdim ve % 30 unu peşin ödedim. Tanesine 6 tl. den. Sözleşme imzaladım ve Şubat' ın 25. inde teslim alacağım. .
Sn. bayındırmevki,

Hoşgeldiniz.

''Zeytin (olea) konu başlığını okudum ve bilgilendim'' diyorsunuz. Bu buradaki dostları ve beni sevindirir.

Ayrıca '' zeytin hastalıkları ile doğal mücadele'' başlığı da iktisas alanımızın ikinci bölümünü oluşturuyor.

Orayada ziyaret etmenizi önemle öneririz.

Tüm denemelerimizi orada ve burada paylaşıyor, tecrübe ediyoruz. Yeni şeyler öğreniyoruz.

Bazen kulağımıza geldikce_ ağaclar. net' te gördüm, böyle yazıyor, orada okudum, öğrendim _ sözleri hoşumuza gidiyor olsa da;

toprağı ve ağacı zehirlemeden en iyi ve en kaliteli, belki de en ucuza meyveyi nasıl alacağımızın, örnek oluşturacağımızı bilmek bizi mutlu ediyor.

Bodur zeytin için Çanakkale' de adaptasyon sorunu yaşamazsınız, çünkü Akdeniz ikliminin egemen olması yetiyormuş.

Gözden kaçmasın, bodur zeytinin taneleri küçüktür. Şu bizim ak delice dediğimiz zeytin tanelerinden biraz büyük.

Ön önemli özelliği ağaç küçük (bodur) yani sık dikime uygun ve enine değil boyuna uzuyor ve şekil budamasına da izin veriyor.

Yani bizim deliceler gibi bol meyve veriyor. Zaten deliceden _belki de bir zamanlar Anadoludan gitti_ aşı yöntemiyle bodurlaştırılmış, İspanya' da geliştirilmiş.

Telli sitem diye bir uygulama yok.

Bodur zeytinler 25 Şubat' (2010) ta elimde olacak.
Olumlu ve olumsuz tüm yönlerini burada ve Bahcesell form' da paylaşacağım.

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön