![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Güler hanım, bahçenizi geziyoruz, güzellikleri seyrediyoruz güllerinize hasta oluyoruz da, sizden bir şey rica edeceğim. İsminizin altın da bilgilendirme yazıyor. Sağolun sayenizde çok şey görüp öğrendik. Benim bilmek istediğim, siz den ricam, o güzel gülleriniz açtı, açıyor.E haliyle solacaklar ve siz onları budayacaksınız. Bu aşamayıda görüntüleyebilirmisiniz. Her cins gülün budanması farklı tabii. Kabaca da olsa bu konu hakkında da bilgilendirebilirmisiniz acaba.Özellikle tek sapta tek gül açan cinsleri merak ediyorum. Size zahmet olacak ama bir çok arkadaşın da işine yarayacağını düşünüyorum. Ben 14 senedir özel bir gülü hep aynı boyda nasıl tutabildiğimi anlayamadım. Selamlar..... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
|
Sevgili karalale, tabii fotoğraflarım. Ben genelde 15 Şubattan sonra budamaya başlıyorum güllerimi. Bir sene gençleştirme budaması yaparsam ertesi sene daha yumuşak bir budama yapıyorum. Sayın Mine Hanım'ın açıkladığı gül budaması linki işinize çok yarayacaktır. http://www.agaclar.net/forum/showpos...8&postcount=22 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderatör
|
Sevgili karalale, budama yaparken dikkat ettiğim noktalardan biri de bıraktığım dalların birbirlerini engellemeden güneş almaları. Bunun için size ufak bir tarif vereyim. Bildiğimiz yağmur şemsiyesi var ya, onu açılmış olarak ters çevirin. Yanlara doğru yarım dairesel şekilleri görürsünüz. Gülünüzü budarken de bu şekli vermeye çalışın. Dalları yanlara doğru olsun. Bu durumda dallar hem birbirlerini engellemeden büyür hem de hepsi güneş alır. Siz başlıkları bir okuyun, yine de takıldığınız hususlar olursa bana yazın, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
Allah nazardan saklasın, bahçeniz cidden çok güzel ve ihtişamlı. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
MErhabalar Güler Abla , Güller çoşmuş bu senede .Hepsi çok güzel.BAhçeniz yine göz kamaştırıyor.Keyifli sağlıklı huzurlu günler .. Sevgiler Selamlar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderatör
|
Ooooo sevgili elfogi de buradaymış. Mutlu oldum inan. Çok teşekkür ederim. Bugün senin yolladığın atlas çeliği ile konuşuyordum, dedim ki " Bak seni bana gönderen baban siteyi unuttu, sen güzel güzel, kırmızı kırmızı aç da fotoğrafını yükleyeyim. Bakarsın o zaman geri gelir." |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Geldim Geldim. Resmini bekliyorum Hayırlı Geceler . |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili eylems hoş geldin, neredeyse kastamonulara gelip arayacaktım artık. ![]() Yüzüğe gelinceee, Parmağını göstermeden inanmam. ![]() Gerçek mi kız, bak beni kalburla gezdirip durma, düğününde şu taşıyacağım diye kalburla gezer oldum adım kalbur nail'e çıktı. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güler hanım bahçeniz yine ve her zamanki gibi göz alıcı. Sizleri ziyaret etmeyi çok isterim ama çalışınca izin almak çok zor birde şimdilerde telaşım var. Gönlüm sizlerle sevgi ile şimdilik hoşçakalın. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Moderatör
|
Sevgili eylems, hoş geldin. Ne güzel yapmışsın da elin boş gelmemişsin. Parmağına takmışsın yüzüğü. ![]() Canım yaaa, çok sevindim. Allah hayırlısı ile tamamına erdirsin. Eeee detayları bekliyorum heyecanla. Böyle ceeeelere can kurban. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Moderatör
|
Güllü kameriyenin Salkım Söğüt tarafına Clematis sardırıyorum. Hem içten hem dıştan hızla sarmaya başladı, görenleri de beni mest ediyor. Hafif hafif rüzgârda clematislerin dansı çok güzel, seyretmeye doyum olmuyor. Yanlarına astığım küpe çiçeği ile tam bütünleştiler, değil mi? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bence de muhteşemler ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Ayii sevgili güler hanım,clematisler küpeler muhteşem. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Renklerin şöleni. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Allahım ne güzeller onlar maşallah güler ablacım ya |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2010
|
Bütün çiçeklerinize bayılıyorum. Hepsinden sevgi fışkırıyor... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Clematis ve küpelere bayıldım.... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2009
|
Size de bahçenize nazar değmesin inşanlah Selamlar |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Moderatör
|
İki gündür felâket sıcak var. Şu an saat 18.20 kapı önündeki termometre gölgede 38° yi gösteriyor. Güllerin ve sardunyaların yeni çıkan filizleri hemen kavrulmuşlar. Hele bizim ön balkon bütün öğle güneşini alıyor. Zavallı sardunyalarımın yaprakları pörsümüş. İçim sızladı, iki saattir onlara gölgelik yapmakla uğraşıyorum. O kadar sıcak ki her bir tente yaptıktan sonra buz gibi duşa dalıp çıkıyorum, yoksa çalışabilmek mümkün değil. Oğuz yaptıklarıma gülüyor, sen deliliği iyice ele aldın diyor. Yeşil sera gölgelikleri vardı, onlara kurdela saplar diktim. Pergolanın tahtalarına burgu vidalar çaktım, kurdelaları bu vidalara geçirdim. Tentelerin en altına bahçede bulunan bir parmaklık su borularını geçirip, her iki ucuna da ip bağlayarak yere çaktığım kazıklara bağladım. Böylece, aşağıya sarkan sardunyalarım da zarar görmeden güneşten korunmuş oluyor. Ama balkonun hali dışarıdan bakıldığında tam bir gecekondu. Olsun, bu sıcakları çiçeklerim kazasız belâsız atlatsınlar da. Nasılsa tenteler rahatça sökülür. Fotoğraflıyorum ama gülmeyin ha. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Hiç gülermiyim, karnıma ağrılar girdi, hiiii haaaa Yaf güler abla oğuz abi sana manalı manalı bakmıyormu, hani bizim hanım iyice keçileri kaçırdı gibi ![]() Şaka şaka. Hani hepimiz senin gibi deli olabilsek. |
|
|
|
![]() |
|
|