![]() |
|
![]() |
#4384 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Bence sizin ruhunuz genç bahçede çiçeklerle fidanlarla ağaçlarla uğraşmak insanı rahatlatıyor cıvıl cıvıl bahçeniz cennet gibi.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2009
|
Sevgili güler hanım bahçenize bakıp bakıp hayal kurmaya başladım yine,bir an önce emekli olup kendimi doğaya salmayı düşünüyorum ama daha 28 yaşındayım ![]() bize bakalım ne zaman nasıp olacak bahçeli bir ev Sevgilerle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Ağaç Dostu
|
Yaşasın buldummmm. Çocuklarımın anası bu günlerde bana sitem ediyor hiç çiçek getirmiyorum diye, kara kara düşünüyordum nereden bulurum diye. Ahaa sana çiçek bahçesi dercesine gözümün içine sokuyorlar ben şimdi bu çiçekleri yolarsam günah olmaz dimi, nede olsa eşimi sevindireceğim belkide bir yuva kurtulacak çocuklarım anasız kalmayacak. ![]() ![]() Manyasa gitmek bu çiçekleri yolmak farz oldu. Benim durumumda olan varsa peşime takılsınnnn. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aha işte söylüyorum, orası da alınacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Moderatör
|
Sevgili Lilium, seni ve Nagihan'ı mutlu edecekse hiç durma hatta koşa koşa git. Sizler gibi değerli dostlarımdan daha değerli ne olabilir ki? Hatta sana tüyo da vereyim. Birkaç tane bahar dalı kes, arasına nergis, sümbül ve europs (onlar açmış vaziyetteler) koy. Bir dal da Japon lalesinden ilave et. Bak ne güzel bir aranjman oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Bunlar için adam bile tutulsa, çok zor iş. Köyde bu işlerle koşuşturacak genç birini bile bulamazsın. Sonra, Güler bu duru mu;başlayacak oraya da çiçek ekeyim diye. O zaman da bizim Güler'in canı çıkacak demektir. Yok, yok boş ver sen. Zaten çocuklar da " aman anneeee başına iş açma" diyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Ağaç Dostu
|
Lilium, üstüme gelme valla, enkaz gibi yıkılırım üzerine. O, 3000 m² lik bahçe çevrilecek. Düşündüğüne bak ondan kolay ne var gelir çeviririz, bu konud da (H)epey tecrübe sahibi olduk nasıl olsa. Bizim bahçe ile arasına köprü bağlantı yapılacak. Su hattı için borular döşenecek, kümes yapılacak. Onlarıda yaparız olmayacak işmi. Peki, alınan tavuklara, horozlara kim bakacak, kim kapatacak kümese onları, kim doyuracak? Oda kolay cumhuru cağırırız nede olsa o konuda o tecrübeli. Bunlar için adam bile tutulsa, çok zor iş. Köyde bu işlerle koşuşturacak genç birini bile bulamazsın. Oğuz abi varya, animallah onların tüylerini bile yolar. (bizede hazır pişirmesi kalır. Sonra, Güler bu duru mu;başlayacak oraya da çiçek ekeyim diye. O zaman da bizim Güler'in canı çıkacak demektir. Benim bildiğim güler ablanın canı çıkmaz o dokuz canlıdır. Ayrıca sen çiçek almazsan seracılar kimer çiçek satacak sonra dimi ya, ağlamazlar mı arkandan güler abla gelmiyor diye. Yok, yok boş ver sen. Zaten çocuklar da " aman anneeee başına iş açma" diyorlar.[/ Yok yok aslında tam tersini söylüyorlar al al yarın torunlara kalır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Güler ablacigim su cekmeyen bahce bölümün icin ökaliptus agacini hic arastirdin mi? Hem görüntüsü güzel, hem de topraktaki tüm suyu cekiyor diye okudum internette. Sevgiyle kal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Moderatör
|
Sevgili ciceksever70, evet biliyorum. Burada genelde foseptik çukurlarına yakın dikerler ki suyu emsin. Benim, bahçenin bahsettiğim bölümü için pek uygun kaçmaz. Hem büyük bir ağaç olunca gölgesindeki güller güzelliklerini yitirirler. İlgin için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Kaybettik
|
Aşık olduğum bahçe canlanmış yine fotoğraflar eklenmeye başlamış. Enerjisi, neşesi hiç tükenmeyen eli yeşil güzelin ellerinde. ![]() Ruhumu dinlendiriyor bu bahçe. En çokta gece el ayak çekildikten sonra dolaşıyorum sayfaların arasında. Kayboluncaya kadar o güzelliklerde ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Güler ablacığım, Çok gürültü yapmamaya çalışıyorum ama arada bir de kendimi unutturmayayım diyorum. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Çok güzel bir bahçe işinizde zor ama maaşallah allah nazardan korusun önce eşiniz ve sizi sonrada bahçenizi. İnsanın içinden geçmiyo deil keşke komşu olsaymışız sizinle bahçe komşusu. sevgiyle kalın kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
çiçekler harika görünüyor güler ablacım ellerine sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Moderatör
|
Sevgili arkadaşlar teşekkür ederim. Bu sene bahçede bir iki firügü kaldırdım. Arka kısım biraz daha sade ama bol çiçekli olacak. İyice yaşlanan iki-üç ağaç kesildi yerine yeni fideler dikildi. Çimin yamacındaki bordo mineler yerlerini başka çiçeklere bırakacak. Yapılacak işler çok, çok, çok. Zamansa gittikçe daralıyor. Hayırlısı Allahtan diyelim. Sevgili serkan İstanbul, bence siz bir öncü olun, toplayın İstanbuldan arkadaşları binin Yenikapı-Bandırma Ferisine. İki saat sonra Bandırma'dasınız ben sizi oradan karşılarım. Bahçede yer içeriz sonra ben sizi yine Bandırma-Yenikapı 6.30 veya biraz daha geç saatte varsa o servise yetiştiririm. Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Öncelikle teşekkür ederim. Ben çok isterim. O bahçeyi yakından görmek mutlu edecektir. Havaların biraz ısınması ıyı olur . Birde bu günlerde benim problemlerim arttı. doktorumu sık sık rahatsız ediyorum. Ama emin olun ki rahatsız etmeyeceksem gelir hatta size yardımda etmek isterim. Severim bitkilerle oynamayı. Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım; Bugün işlerden fırsat bulup, şöyle bir bahçeleri dolaşayım dedim. İyiki başlamışım. İçim açıldı. İlk kez bu kadar yoğun çiçekli bir Bahar Dalı görüyorum. ![]() Bahçedeki yenileme çalışmaları mutlaka güzel olacaktır. Değişiklik çoğu kez güzel sonuçlar doğuruyor. Hoş, siz sürekli bu yenileme içindesiniz ya.. Baksanıza Kartopu ile başladı. Baharla birlikte kimbilir daha ne değişik bitkiler sunacaksınız? Her yıl olduğu gibi özledik çiçekli sezonu. ![]() Kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-08-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Bak ben gecenin bu saatin de düşünmeye başladım. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Moderatör
|
Ne demişler sevgili arkadaşlar; " Delidir, ne yapsa yeridir." Hiç de aldırmıyorum, kimseye de zararım yok, istediğimi de yapabiliyorum ya. İşte bu bana yeter, mutlu oluyorum. Sevgili Lilium, ceza da ne demek? Sen iste yeter ki, hiç de üşenmem hemen yaparım ballı karidesi. Ama bu aralar biz Kalamar yahni'ye dadandık, onun da tadına bakmak istemez misin? Yanında fileto sarıkanat ızgara (hiç kılçığı yok), bol karışık yeşil salata. Arkasındadan da fırınlanmış tahin helvası. "Evet abla gelirim " dersen, gelirken Bandırma'ya uğrar siparişlerimi ona göre hazırlatırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |