![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
|
Sevgili Celal, onların da hemen hemen aynı pozda bir fotoğrafları var, ama kedisiz. Öğle uykusuna dedesinin göğsünde yatıyor, sonra odasına taşıyorum. Haklısınız ardabora, çok güzel ve tatlı oluyorlar. Allah hepsini korusun, iyi günler göstersin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderatör
|
Sevgili Vildan Sönmez, gösterişli oluyor ve renk değiştiriyor. Bir de bunun pembesi var. O da pembe beyaz. Onun kokusu da çok güzel, bunda pek koku yok. Üzerinde gonca vardı, eğer açmaya başladıysa sizin için fotoğraflarım. Bir Erdek yapayım, belki bulabilirim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderatör
|
Sevgili Vildan hanım, Lilium! Torunlar hakikaten çok seviliyor. Ama sadece istemekle olmuyor, sizler de biraz dürtükleyin, çocuklarımız biraz ağırdan alıyorlar. Zaman hızla geçiyor. Lilium, lâf aramızda Oğuz kendi oğluyla bile bukadar oynamadı. Serde çerkezlik var. Ama torunlarıyla alt alta, üst üste. Hakan bile şaşırıyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Adres edirne. Güler Abla. Aras Korgo size bir plaket vermeli. Her yere yetişiyorsunuz. Tüm bahçelerde her halde sizden bir bitki vardır. Size iyi çalışmalar ve kolaylıklar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler Hanım, Birşey yazmayayım diyorum sizin sayfanıza dayanamıyorum. Bir gün nazarım değecek size ve enerjinize, Seleste'nin yüzünden oldu diyeceksiniz. Yok yok, inanın kötü gözle bakmıyorum da mendil kadar bahçemin işine yetişemedikçe aklıma siz geliyorsunuz. Ben size en uzun süre açan ve kokulu olan sarmaşık gül cinsinin hangisi olduğunu soracaktım. Sizin çardak gülünüz örneğin, yaz sonuna kadar sürekli çiçekte mi ? Şimdiden teşekkürler. Güzel bir yaz geçirmeniz dileğiyle. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte gecenin sürprizi.. Hemen forumda arattım.Sebo'muzun gülen yüzünün yanında bembeyaz çiçekler.Tek kelimeyle : Bayıldım. Zevkiniz ve zarafetiniz için çok teşekkür ederim. Sağolun Sevgili Güler Hanım.... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Güler hanım bu çok güzel bir çiçek ismi nedir? |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Petunya değil mi bu? Böyle sarkmış resimlerini internette hep görüyoruz ama bizim de yapabileceğimize inanmıyordum ![]() Tohumu nereden? Ve de yetiştirmesinde neler yaptınız? Hepsini anlatın lütfen ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Moderatör
|
Sevgili dostlar bu sadece bir kök petunya. Tohumunu da bana sevgili zenfree vermişti. Kendisi İngiltere'den almış ama benim yerim yok, sen dene diye verdi. Diğer tohumlar da çok güzel çiçek verdiler. Bu da onların arasında çıkanlardan. Çok narin olduğu için, boyu 5-6 cm e geldiğimde bunu ayırarak orta boy bir saksıya ekmiştim. Saksıyı kısa zamanda doldurduğundan, alıp başka bir saksıya ektim. Geçen sene de sardunyalarımı ektiğim en büyük saksının ortasına ekerek limonluğa kaldırdım. Baharda baktım ki saksıyı tamamen doldurmuş. Balkona çıkınca yavaş yavaş tomurcuk döktü ve çiçeklenmeler başladı. O kadar çok çiçeği var ki, balkonun güneşten kızan taşlarına değmesin diye, kenarından aşağıya sarkıtmaya başladım. Bahçeden balkona baktığınızda, aşağıya doğru sarkan bembe bir yığın çiçekle karşılaşıyorsunuz. Çok mu çok güzel. Bakımında özel birşey yapmadım, her saksının toprak değişiminde yaptığım gibi bir tatlı kaşığı 3X15 gübre verdim o kadar. Sevgili zenfree, istersen sana tohumlarından toplayabilirim, hatta senin için de yetiştiririm. Ne de olsa ana sahibesi sensin. |
|
|
|
![]() |
|
|