View Single Post
Eski 29-05-2011, 08:13   #4698
ciceksever70
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sevgili çiçeksever70, avrupada yaşıyarak görüyorsunuzki çiftçiler hayvan gübrelerine ne kadar değer vererek atık olmaktan kurtarıp artı değer elde ediyorlar, bizim buralardaki kırsal insanımızda bunun kıymetini bilmeden köy kenarlarındaki boşluklara bırakmaktalar.

Topraktan kaldırılan organik madde, ancak gübreyle karşılanabilir avrupalı çifti bilmektedir, bizim çiftçimiz ise ahırlardan çıkan hayvan gübrelerinin kıymetine değer vermeden atık durumuna getirip, parayla kimyasal gübre almakta üretim maliyetleri artıncada malını satamayıp zarar etmektedir.

Çiftçimizin düştüğü bu durum yürekler acısı olmaktadır, kırsalda organik madde atıkları dağlar oluşturmakta iken aynı zamanda çevre kirliliğide yaratmaktadır, sizinde avrupada yaşadığınızı düşünerek, bir öneri ile bu konudaki bilgilerimi paylaşarak, bahçenizde ot yaprak budama artıkları dalları hatta mutfağınızdan çıkan atıklarınızı bir kapta biriktirerek, marketlerden aldığınız organik gübreleride bu atıklara ilave ederek bir katalizör aktifleyici olarak organik gübrelerinizi çoğabilirsiniz.

Bahçenizin Atıklarınızı değerlendirirseniz hayvan besliyerek gübre üretmeniz gerekmiyecektir.
Sevgili Epsody burada dogal tarima cok önem veriliyor o yüzden yerli ürünler ithal ürünlerden daha pahali. Insanlar kullanilabilecek tüm yemek artiklarindan kompost yapiyor. Ayrica ciftliklerde de yönetici olacak ciftcinin mutlaka bir ciftcilik yüksekokulundan diplomali olmasi gerekiyor yoksa isletme belgesi alamiyor. Hayvan satisi ve kesimi bile belirli sinirlar icinde. Kafaniza göre elinizdeki hayvani kesip satamiyorsunuz.
Ben de yukaridaki sakalasmalar bir yana kullanilabilecek tüm yemek, cay kahve artiklarini kullaniyorum. Kestigimiz otlari cim bicme makinesi oldukca kücük hale getirdiginden onlari da agac diplerine döküyoruz. Hemen eriyip topraga karisiyorlar. Topraga faydasi olabilecek malzemelerin cöpe gitmesine icim el vermiyor. Sevgiler.

(Güler abla sayfani isgal ettik kusura bakma.)

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön